Amenzi de 90.000 de lei, aplicate în trei ore pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID în București

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.03.2021 - 08:44
Amenzi de 90.000 de lei, aplicate în trei ore pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID în București. / Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Poliţiştii, jandarmii și pompierii au controlat miercuri 127 de obiective economice din alimentaţia publică din Capitală, într-un interval de trei ore fiind aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 90.000 lei, pentru nerespectarea regulilor anti-COVID.

SHARE

"Au fost vizate toate zonele din municipiu, mai mult sau mai puţin mediatizate, pentru că vrem să ne asigurăm că indiferent de zonă, de cartier, se înţelege că trebuie să respectăm câteva reguli simple: mască, distanţarea fizică, dezinfectarea mâinilor. Toţi vrem să revenim la o viaţă normală şi pentru aceasta trebuie să ne unim forţele, pentru că doar împreună putem reuşi", informează Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. 

Citește și:

Iohannis a transmis clar ce vrea: Trebuie să găsim soluţii ca oamenii să meargă la biserică de Paşte

Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri, în paralel cu vaccinarea, pentru evitarea carantinei

Premierul Florin Cîţu le-a cerut reprezentanţilor autorităţilor locale să se implice în continuare în aplicarea fermă a actualelor măsuri de protecţie sanitară, subliniind că respectarea strictă a actualelor reguli, în paralel cu derularea procesului de vaccinare, ar fi suficiente pentru evitarea altor măsuri restrictive sau a carantinării zonale.

"Am continuat ieri discuţiile cu reprezentanţii autorităţilor locale - primari ai municipiilor şi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene. Suntem preocupaţi cu toţii să protejam sănătatea şi viaţa cetăţenilor, să menţinem economia deschisă. Sunt obiective comune, asumate responsabil şi determinat, indiferent de formaţiunile politice din care facem parte. Am făcut apel la reprezentanţii autorităţilor locale să se implice în continuare în aplicarea cu fermitate a actualelor măsuri de protecţie sanitară, în derularea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi în informarea corectă a oamenilor. Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri - purtarea măştii sanitare în spaţii publice, distanţarea, evitarea aglomeraţiei - în paralel cu procesul susţinut de vaccinare, pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului", a scris Florin Cîţu, pe Facebook.

Citește și:

Campania de vaccinare anti-COVID continuă în forță. 59.108 persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Premierul a adaugat faptul că în discuţiile cu primarii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene au fost analizate soluţii pentru ca pe stradă, în mijloacele de transport în comun, în magazine sau pieţe, în şcoli sau la locul de muncă, toţi cetăţenii să-şi protejeze sănătatea şi să nu îi pună în pericol pe cei din jur.

"Nu este permis ca o mână de oameni care încalcă normele sanitare şi legea să pună în pericol viaţa şi sănătatea majorităţii cetăţenilor. Reprezentanţii instituţiilor statului - poliţiştii, jandarmii - vor fi în mijlocul oamenilor şi vor face verificări pentru ca legea să fie respectată. Nu facem rabat, nu facem excepţii. Nimeni nu este mai presus de lege", a punctat Cîţu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te