Un elev din Cluj a vrut să aibă media perfectă la Bacalaureat, dar decizia de a depune contestaţie nu l-a ajutat. Din contră chiar, i-a scăzut cu mult media.
Cât a obținut după contestație
Potrivit stiridecluj.ro, un elev a luat nota 9.95 la examenul de Limba şi Literatura Română, însă nu a fost mulţumit. Convins că lucrarea sa merita nota maximă, dar şi pentru că voia un 10 curat ca medie generală, elevul a depus contestaţie.
Citește și: S-au afișat rezultatele la Examenul de Bacalaureat 2023. Câți candidați au luat 10
După recorectare a primit însă nota 9,6. La fel a procedat şi la examenul de Biologie acolo unde iniţial a primit nota 9,8, iar după contestaţie a primit 9,7.
Înainte de contestaţii, elevul avea media generală la examenul de Bacalaureat 2023 de 9,91. După recorectarea celor două lucrări, media sa a scăzut la 9,76. Astfel, în loc să fie primul elev ca şi medie din liceul său, tânărul a picat pe locul al treilea, fiind devansat de alţi doi colegi.
22 de medii de 10 în plus după contestații
Rezultatele finale de la Bacalaureat 2023 au adus schimbări importante în ierarhie față de primele rezultate. Rata de promovare a crescut cu 2,2%, dar cea mai evidentă modificare se referă la mediile de 10 ale candidaților.
După soluționarea contestațiilor de la Bacalaureat 2023, 22 de elevi au ajuns la media 10, în plus față de rezultatele inițiale.
Citește și: Fraudă la liceu. Elevi de la clase de matematică, note de 2 și 3 la examenul de mate' de la BAC
În timp ce luni, 3 iulie au fost anunțate 56 de medii de 10, cel mai mic număr din ultimii 10 ani, după contestații numărul lor a ajuns la 78, aducă cu 22 în plus.
Potrivit noii ierarhii, județul cu cele mai multe medii de 10 este Prahova – 7, la egalitatea cu București, tot cu 7 medii perfecte. În Capitală au fost câte 3 medii de 10 în sectoarele 1 și 5 și una în Sectorul 4.