Alertă cu bombă pe un aeroport din România. Un avion a decolat cu trei ore și jumătate mai târziu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.07.2023 - 17:06
Alertă cu bombă pe un aeroport din România. Un avion a decolat cu trei ore și jumătate mai târziu - Foto: Stiri de Cluj / imagine cu caracter ilustrativ

O cursă Wizz Air cu 149 de pasageri la bord, care trebuia să plece, duminică dimineaţă, de pe aeroportul „Avram Iancu” din Cluj cu destinaţia Luton, Marea Britanie, a decolat cu trei ore şi jumătate întârziere, duminică, în urma unei alarme cu bombă.

SHARE

Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă şi s-au aplicat procedurile de verificare a aeronavei şi a pasagerilor, constatându-se că a fost vorba despre o alarmă falsă, scrie News.ro.

Alertă cu bombă pe aeroportul din Cluj

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, un apel telefonic primit, duminică dimineaţă, anunţa o ameninţare privind siguranţa şi securitatea pasagerilor pentru zborul companiei aeriene Wizz Air, care urma să efectueze o cursă pe ruta Cluj-Napoca – Luton.

Citește și: După ce păsările au avariat motorul unui avion, aeroportul din Brașov a suspendat toate zborurile

„La bordul avionului care urma să decoleze la ora 6:15 se aflau 149 de pasageri şi echipajul de cabină. A fost activat imediat planul de urgenţă şi au fost puse în aplicare procedurile specifice în cazul unei ameninţări de securitate, fiind alertate toate instituţiile competente.

Pasagerii au fost debarcaţi în siguranţă şi s-a trecut la aplicarea procedurilor de verificare a aeronavei şi a pasagerilor. În urma verificărilor, nu au fost descoperite indicii care să constituie o ameninţare la securitatea şi siguranţa pasagerilor”, transmit reprezentanţii aeroportului.

Pasagerii au fost reîmbarcaţi, iar aeronava a decolat în siguranţă, la ora 9:54, cu o întârziere de aproximativ trei ore şi jumătate.

Atac armat pe aeroport

Un polițist de frontieră și un inspector de securitate au fost uciși, vineri, într-un atac armat pe Aeroportul Internațional din Chișinău.  

Atacatorul, un cetățean din Tadjikistan, a folosit arma polițistului de frontieră. A fost și el rănit, iar acum se află în spital, sub supraveghere.

Procurorii din Republica Moldova anchetează un posibil atac terorist.

Într-un videoclip postat pe rețelele sociale se aud cinci focuri de armă. Potrivit autorităților de la Chișîinău, autorul atacului este un bărbat de 43 de ani, din Tadjikistan, pasagerul unei curse din Istanbul.

Individul a reușit să ia arma polițistului de frontieră și a început să tragă. Polițistul și un angajat al securității aeroportuare au fost împușcați mortal. Atacatorul a rănit grav și un pasager, după care s-a baricadat într-o începere. Toți pasagerii și angajații aeroportului au fost evacuați imediat.

Citește și: VIDEO Panică la bordul unui avion cu 104 pasageri. Impactul cu solul filmat chiar din aeronavă

Atacatorul a fost reținut în cele din urmă și, pentru că era și el rănit, a fost internat într-un spital din Chișinău, sub supraveghere.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te