Albert Balint, noul șef al clanului Cămătaru. Conducea din închisoare o rețea de trafic de droguri

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.10.2023 - 16:34
Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru Foto: Newsweek

Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a adus din nou în atenția publică numele clanului din care face parte. Închis de la începutul anului 2021 la penitenciarul Jilava, Albert a devenit de după gratii, liderul unei rețele de trafic de droguri.

SHARE

Poliția și Procurorii DIICOT au anunțat recent percheziții, inclusiv la un penitenciar, într-un dosar de trafic de droguri. Capul rețelei era nimeni altul decât fiul lui Sile Cămătaru, închis din luna februarie a anului 2021 după ce a fost extrădat din Germania. 

Stupefientele ajungeau în închisoare prin intermediul rudelor deținuților sau aduse cu dronele. 

Citește și: Fiul lui Sile Cămătaru oprit cu focuri de armă. Înjunghiase un bărbat

Albert Balint, noul șef al clanului Cămătaru. Conduce din închisoare o rețea de trafic de droguri

Conform datelor transmise de anchetatori, afacerea a pornit în noiembrie anul trecut. Împreună cu doi complici, a început să vândă cocaină, canabis, heroină şi se droga în rând cu ceilalţi condamnaţi.

Până în vara aceasta, banda s-a mărit cu încă şase interlopi. Deţinuţii care lucrau supravegheaţi doar de un polițist, la fermele din afara închisorii, erau cărăuşi. Stupefiantele ajungeau la ei livrate de rude sau aduse cu dronele. Condamnaţii le înghiţeau şi aşa ajungeau drogurile pe piaţa neagră din penintenciar.

Citește și: MOST WANTED Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru, extrădat din Germania și adus în România

Drogurile sunt mai scumpe decât în libertate. Un cm patrat de droguri costă foarte mult într-un penitenciar. Estimativ, undeva la 10 pachete de ţigări. Pentru că moneda de schimb în penitenciare este ţigara.

Tot din spatele gratiilor, Albert Cămătaru avea grijă de afacerea cu prostituate şi trafic de persoane a unui alt temut interlop - Roberto Cimpoeru, care trimitea cu forţa tinere în Italia, Elveţia, Olanda.

Citește și: Nuțu Cămătaru a fost grațiat de Iliescu și de Ceaușescu. În anii '80 fura butelii, acum stă bine

 Afacerile clandestine pe care le făcea fiul lui Sile Cămătaru funcţionau în închisoare după următoarea schemă. Primea bani de la liderul grupării de prostituate şi droguri pentru trafic de la familia lui spun surse Observator. Ca să descurce iţele reţelei, procurorii au făcut un şir de percheziţii azi-dimineaţă în Bucureşti şi Ilfov.

Regulament modificat în închisoare

În urmă cu două luni, o hotărâre de Guvern a modificat regulamentul Penitenciarelor, după ce gardienii au observat că şi prin scrisori erau livrate stupefiante. "Există posibilitatea de testare antidrog în penitenciare. Se face verificarea aceasta a corespondenţei şi atunci când sunt suspiciuni se trimit la verificări scrisorile", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

Citește și: Fiul lui Sile Cămătaru, prins de poliție. Și-a terorizat iubita care îi făcuse praf un Mercedes

Peste 1.400 de persoane sunt în spatele gratiilor pentru trafic de droguri. 

Clanul Cămătarilor este unul dintre cele mai temute clanuri din ţară. Liderii lui au afişat mereu o extravaganţă copiată din filmele cu mafioţi. La eliberarea din închisoare, Nuţu Cămătaru a plecat călare pe cal, în timp ce prietenii şi familia eliberau porumbei albi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te