Afganul ucigaș de la Timișoara a fugit din România chiar de sub nasul anchetatorilor

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 19.05.2021 - 10:57
Locul în care a avut loc încăierarea care s-a terminat cu uciderea unui afgan de 27 de ani Foto: INQUAM Photos/ Virgil Simonescu
Locul în care a avut loc încăierarea care s-a terminat cu uciderea unui afgan de 27 de ani Foto: INQUAM Photos/ Virgil Simonescu

Tribunalul Timiş a emis un mandat de arestare pe numele afganului care și-a ucis un conațional în Timişoara. El a fost dat în urmărire naţională şi internaţională.

SHARE

O încăierare de stradă între mai mulți afgani s-a lăsat cu un tânăr de 27 de ani ucis și cu un altul grav rănit. Incidentul a avut loc în zona Gării de Nord din Timişoara. Sute de migranţi afagani au fost adunaţi în următoarele zile din zona respectivă, dar și din alte locuri din oraș pentru a fi audiați. 

Citește și: Soț și soție care au și doi copii, acuzați de pornografie infantilă cu patru victime

Criminalul a fost identificat, însă a reușit să fugă din România și a fost dat în urmărire internațională. La 29 aprilie, Tribunalul Timiş a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele acestuia. 

Citește și: Fiul lui Sile Cămătaru, pedepsit cu 70 de ore la Forțele de Muncă după ce și-a terorizat iubita

Pe lângă uciderea tănărului, a fost șocant să se constate că sute de migranți, unuii ilegali, se plimbă pe străzile Timișoarei. 

Afganul ucigaș de la Timișoara a fugit de sub nasul anchetatorilor români

„Tribunalul Timiş a emis un mandat de arestare pentru cel pe care noi îl considerăm pe baza tuturor datelor vinovat de crima de la Timişoara. El este dat în urmărire naţională şi internaţională.

Ştim identitatea lui, cunoaştem absolut toate datele despre el, cum a ajuns în România. El a plecat din România şi este în vizorul autorităţilor române şi a partenerilor europeni pentru a fi reţinut”, a spus ministru de Interne, Lucian Bode după audierea în parlament pe tema situației migranților din Timișoara.

„Am explicat în faţa comisiei câţi migranţi au intrat în România anul trecut, câţi au intrat în acest an, câţi au fost opriţi la frontiera cu Serbia şi întorşi în Serbia şi câţi au intrat în România şi benefficiază de un program de protecţia. Datele nu sunt destinate publicităţii. Însă, am arătat în faţa comisiilor de specialitate faptul că în centrele noastre, inclusiv în centrul de la Timişoara avem capacitatea să creştem numărul de locuri astfel încât aceşti migranţi să nu se plimbe liberi pe stradă şi să nu aibă nicio formă de protecţie. Este foarte important. 98 la sută dintre cei identificaţi pe raza municipiului Timişoara aveau forme legale de şedere temporară în România, fie că erau alocaţi centrului de la Timişoara, fie că erau alocaţi altor centre”, a mai transmis Bode.

 

În 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te