Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA la București: România, un apărător al securității globale

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 05.07.2023 - 14:05

Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA la București, a declarat, în cadrul evenimentului Independence Day Forum de la Sinaia, că „România este un apărător al securității naționale și globale” și un „nod” economic deosebit de important pentru securitatea economică a Europei.

SHARE

Adrian Zuckerman a urat, în deschiderea evenimentului Independence Day Forum de la Sinaia, „La mulți ani!” de 4 iulie și a amintit că SUA sunt cel mai bun prieten al României.

Fostul ambasador al SUA la București a spus că România este, alături de Polonia, unul din statele importante care apără flancul estic al NATO în fața amenințării Rusiei.

De asemenea, Adrian Zuckerman a afirmat că vede un viitor strălucit pentru România din punct de vedere economic.

„SUA sunt cel mai bun prieten al României. Iar, așa cum toată lumea știe, România este unul dintre apărătorii flancului estic al flancului estic al Europei în fața amenințării Rusiei. Alături de Polonia, formează prima linie de apărare. România este un apărător al securității naționale și globale.

De asemenea, România este un nod economic pentru Europa. Una dintre cheile securității Europei este securitatea economică. Nu poți avea securitate militară națională și globală fără securitate economică și economie sănătoasă. 

Cred că România are un viitor strălucitor în față. Sunt convins că va continua să crească și să se dezvolte economic”, a declarat Adrian Zuckerman, fostul ambasador al SUA la București între anii 2019 și 2021, în cadrul Independence Day Forum de la Sinaia. 

Independence Day Forum

Miercuri, 5 iulie, la Hotelul Alexandrion Experience din Sinaia, se desfășoară "Independence Day Forum", o conferință centrată pe cei peste 140 de ani de relații diplomatice SUA - România și pe parteneriatul strategic de peste două decenii dintre cele două țări.

„Independence Day Forum” este găzduit de fostul ambasador al Statelor Unite la București, între anii 2019 și 2021, Adrian Zuckerman, și Dr. Nawaf Salameh, președinte fondator al Alexandrion Group.

„Independence Day Forum” are două paneluri: „THE CHALLENGES OF THE GLOBAL ECONOMY” și „A ROADMAP FOR BLACK SEA SECURITY”.

În prima parte a dezbaterii, „THE CHALLENGES OF THE GLOBAL ECONOMY”, printre speakeri se numără Răzvan Mustață, decan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Mark Beacom, CEO al Black Sea Oil & Gas Romania și Craig Martin, International Head for Restructuring, DLA Piper.

La cel de-al doilea panel, „A ROADMAP FOR BLACK SEA SECURITY”, vor lua cuvântul invitați precum T. Ulrich Brechbuhl, fost consilier al Departamentului de Stat și subsecretar interimar pentru diplomație publică, Adrian Cioroianu, fost ministru al Afacerilor Externe și director al Bibliotecii Naționale a României, și George Scutaru, CEO al New Strategy Center și fost consilier pe probleme de securitate națională al președintelui României. 

Ambele paneluri sunt moderate de Sabin Orcan, directorul general al Newsweek România, ediția românească a cunoscutei publicații americane fiind partener media exclusiv al evenimentului.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te