ADR a publicat „Raportul Digitalizării Q2 2021” pentru transformarea sectorului public în zece ani

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.07.2021 - 17:45
ADR a publicat „Raportul Digitalizării Q2 2021” pentru transformarea sectorului public în zece ani. / Foto: digi24.ro
ADR a publicat „Raportul Digitalizării Q2 2021” pentru transformarea sectorului public în zece ani. / Foto: digi24.ro

Finalizarea documentului ''Barierele digitalizării mediului public şi privat din România'', ce va prioritiza proiectele prin fonduri UE în cadrul exerciţiului financiar 2021 - 2027, este una dintre ţintele atinse ADR, reiese din Raportul Digitalizării publicat de instituţie.

SHARE

Octavian Oprea, preşedintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), a declarat că "Raportul Digitalizării Q2 2021 marchează cel mai important livrabil al digitalizării administraţiei pentru următorii 10 ani: adoptarea de către Guvernul României a Politicii Publice în domeniul e-guvernării. Acest document reprezintă foaia de parcurs a întregului proces de transformare digitală în sectorul public, în următorul deceniu".

Citește și: FOTO Ion Țiriac, cel mai bogat român, își permite o vacanță la Mamaia. Supravegheat de bodyguard

Conform documentului, în intervalul aprilie - iunie 2021, ADR a deschis Sistemul Naţional Electronic de Plăţi - Ghişeul.ro pentru interconectarea cu platforme private de plăţi şi servicii, cu respectarea tuturor condiţiilor de securitate necesare.

De asemenea, a finalizat documentul "Barierele digitalizării mediului public şi privat din România", care va fundamenta şi prioritiza proiectele derulate prin fonduri europene în cadrul exerciţiului financiar 2021 - 2027, şi a prezentat Comitetului pentru E-guvernare şi Debirocratizare stadiul procesului de realizare a Catalogului Naţional al Serviciilor Publice, prin care se inventariază toate serviciile publice furnizate de statul român.

Citește și: AUR vrea să inițieze o lege anti-LGBTQ pe modelul celei din Ungaria. Simion se vrea Orban Viktor

Primul sistem de interoperabilitate al instituţiilor administraţiei publice din România

Raportul evidenţiază, totodată, că ADR dezvoltă şi va lansa primul sistem de interoperabilitate al instituţiilor administraţiei publice din România.

În plus, implementează proiectul Sistem Informatic pentru Evidenţa Clinică a Secţiilor ATI, al cărui beneficiar este Ministerul Sănătăţii, prin care va fi realizat un Centru operativ ce va distribui urgenţele medico-chirurgicale şi va monitoriza direcţionarea corectă a pacienţilor în cele mai importante 18 spitale de adulţi şi copii din România.

Autoritatea a organizat, de asemenea, conferinţa oficială de lansare a proiectului PSCID - Platforma Software Centralizată de Identificare Digitală, "poarta" de acces şi primul punct de securizare a serviciilor electronice de e-guvernare.

Nu în ultimul rând, ADR realizează schimburi de experienţă cu state europene care beneficiază de expertiză în transformarea digitală a instituţiilor publice, în acest caz fiind amintită întâlnirea şefului instituţiei din România, Octavian Oprea, cu ambasadorul Regatului Danemarcei, statul european cel mai performant în pilonul "Servicii publice digitale" în clasamentul DESI. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te