A început cel mai mare exerciţiu militar din România: DACIA 21 LIVEX

DE Elena Andrei | 04.05.2021 - 20:38
Cel mai mare exerciţiu militar din România: DACIA 21 LIVEX/Foto: defenseromania

15.000 de militari, dintre care 10.000 români și 5.000 din 17 națiuni aliate și partenere vor participa, începând de marți, 4 mai, și până la jumătatea lunii iunie, la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX.

SHARE

Exercițiile, condusăe de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării, se desfășoară în 16 poligoane și alte facilități militare din România, în cadrul celei mai complexe activități de instruire.

DACIA 21 LIVEX integrează secvențe de pregătire a unor forțe românești, aliate și partenere, în context NATO și al parteneriatului strategic româno-american, pentru executarea unei operații de apărare, în condițiile unor scenarii care presupun acțiuni de luptă de intensitate ridicată, potrivit unui comunicat al MApN.

Exercițiile din cadrul DACIA 21 LIVEX au ca scop confirmarea capacității Armatei României de a-și angaja capabilitățile în operații defensive, precum și disponibilitatea permanentă a structurilor Alianței și a partenerului strategic american de a disloca rapid în țara noastră efective credibile pentru realizarea apărării în fața oricărui agresor.

Citește și

Exercițiu militar la Marea Neagră, cu aliați și parteneri NATO, găzduit de România

Secretarul de stat american vizitează Ucraina în contextul presiunilor făcute de Rusia

 

De asemenea, pe timpul exercițiilor va fi verificat modul de realizare a sprijinului acordat de țara noastră pentru trupele și echipamentele tehnice de luptă care tranzitează teritoriul național.

În condițiile prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în interiorul sau în afara sistemului militar, militarii vor purta măști sanitare, vor păstra distanța fizică și vor intra în cicluri rotaționale de executare a misiunilor.

Totodată, structurile participante au planificate cursuri de acțiune și locații de carantinare pentru eventualitatea apariției coronavirusului în rândul personalului participant.

Statele participante cu efective și tehnică de luptă pentru instruire la seria de exerciții DACIA 21 LIVEX sunt Albania, Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Letonia, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia și Ungaria.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.