85 de persoane au ajuns în spital din cauza mâncării alterate. A fost deschis un dosar penal

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 18.07.2023 - 18:25
Ilie Năstase, dat afară din casă de soție. Cum a ajuns chiriaș după ce a făcut milioane din tenis - Foto: Fanatik.ro / imagine cu caracter ilustrativ
Zeci de persoane au ajuns în spital din cauza mâncării alterate primite la un eveniment Foto: cronicavj.ro (fotografie cu caracter ilustrativ)

Zeci de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat de la un restaurant din judeţul Bistriţa-Năsăud. Pe lângă amenzi, autoritățile au deschis și un dosar penal.

SHARE

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa coordonează un dosar penal pentru comercializare de produse alterate, în cazul zecilor de toxiinfecţii alimentare apărute în urmă cu o săptămână în mai multe localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, după organizarea unor evenimente la care mâncarea a fost livrată de acelaşi restaurant din municipiul reşedinţă, potrivit datelor comunicate marţi AGERPRES de către prim-procurorul Cezar Maxim.

Cercetările sunt efectuate "in rem" de către Serviciul de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa a comunicat, tot marţi, că săptămâna trecută au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor 30 de copii şi 55 de adulţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară, cei mai mulţi după trei evenimente organizate în data de 9 iulie în localităţile Ragla (botez), Susenii Bârgăului (parastas) şi Sigmir (înmormântare).

Au ajuns la ATI

Dintre aceştia, 18 au necesitat spitalizarea, iar doi pacienţi sunt în continuare internaţi la secţia Boli infecţioase, în stare ameliorată, stabilă: un copil cu sindrom sever de deshidratare şi vărsături şi un bărbat de 55 ani, care iniţial a ajuns la ATI, cu toxiinfecţie alimentară, enterocolită cu Salmonella, sindrom sever de deshidratare, insuficienţă acută renală şi acidoză metabolică.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a precizat pentru AGERPRES că rezultatele de laborator primite marţi au indicat prezenţa Salmonella atât în coproculturile unor pacienţi, cât şi în probele recoltate de la bucătarul restaurantului.

Citește și: FOTO Ce poți mânca la prânz în Thassos cu 105 lei: Gyros la farfurie, salată grecească, bere, suc

"În coproculturile copiilor este Salmonella, nu ştiu la DSVSA dacă a ieşit ceva la mâncare, dar la noi a ieşit (Salmonella - n.r.) la coproculturi la spital şi în probele luate de la bucătar.

 Astăzi am avut rezultatele şi au fost colegii să le mai dea o amendă, pentru că nu au făcut analize la timp, pentru că nu au respectat regulile de igienă", a spus Andriţoiu.

Citește și: Hotelier din Mamaia, fost senator PSD, despre sezonul 2023: „Oameni puțini. E foarte scumpă plaja”

Restaurantul în cauză este în continuare închis, după decizia de suspendare a activităţii luată săptămâna trecută de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, care a anulat şi autorizaţiile pentru cele 11 mijloace de transport folosite de societate pentru livrarea produselor alimentare.

Citește și: VIDEO Cât costă cazarea la hotelul de 3* al lui Cristi Borcea din Olimp. Nu s-a lăsat de butelii

Cu ocazia controalelor, DSVSA a confiscat aproximativ 60 de kilograme de produse alimentare fără elemente de identificare şi cu modificări organoleptice, în special carne, produse din carne şi smântână depozitată la temperatura camerei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te