37 de percheziţii, la contrabandişti de ţigări din Piaţa Reşiţa din București

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 05.08.2020 - 10:27

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Capitalei au efectuat, miercuri, 37 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în contrabandă.

SHARE

Potrivit anchetatorilor, în zona Piaţa Reşita din Bucureşti, Sectorul 4, activează două grupări infracţionale, al căror nucleu este reprezentat de doi fraţi, care au ca principală preocupare comercializarea de ţigări fără marcaj fiscal, provenite, de regulă, din Republica Moldova, introduse nelegal pe teritoriul României cu sprijinul unor cetăţeni moldoveni şi deţinute cu încălcarea dispoziţiilor legale.

"Activităţile de comercializare a ţigărilor provenite din contrabandă sunt desfăşurate în două 'puncte de desfacere', poziţionate strategic la extremităţile Pieţei Reşiţa. Astfel, unul dintre ei coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară la o garsonieră pe care o deţine la parterul unui bloc din apropierea pieţei, acesta fiind sprijinit de alte persoane, care, în momentul în care în zonă îşi fac apariţia organele de poliţie, îl anunţă pentru a închide fereastra", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Pe de altă parte, celălalt lider coordonează activitatea infracţională de comercializare a ţigărilor de contrabandă ce se desfăşoară într-un spaţiu comercial aflat pe exteriorul complexului din Piaţa Reşiţa, în care funcţionează aparent un amanet.

"Şi la acest punct de desfacere sarcinile membrilor grupării sunt foarte bine stabilite, în sensul că, în timp ce una dintre persoanele menţionate mai sus se află în interiorul amanetului şi vinde ţigări de contrabandă pe fereastra uşii de acces în amanet, ceilalţi stau afară în stradă şi abordează potenţialii clienţi, pe care îi îndrumă să cumpere ţigări", arată sursa citată.

Totodată, cei aflaţi în afara amanetului asigură zona şi îl anunţă de fiecare dată (de cele mai multe ori prin intermediul unei staţii de emise recepţie) pe cel aflat în interior despre eventuala prezenţă în zonă a organelor de poliţie.

Organele de anchetă mai susţin că activitatea de comercializare a ţigaretelor se desfăşoară şi aici după un program strict, începând cu ora 8,00 şi până în jurul orei 19,00, existând, de asemenea, o medie de aproximativ 200 de clienţi pe zi, iar preţul unui pachet de ţigarete este de aproximativ 10 lei.

"La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 26 persoane", precizează DGPMB.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te