3.100 €/lună pentru liderul sindical care cere creșterea veniturilor în Poliție. 1.000€, pensie MAI

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.02.2021 - 17:30
3100 €/lună pentru liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual care a protestat în stradă / Inquam Photos / Ilona Andrei

3.100 euro este venitul lunar al unui sindicalist care protestează față de înghețarea veniturilor din sistemul bugetar în 2021. El ia o pensie de 1000 de le MAI dar o consideră mică.

SHARE

Zeci de sindicalișt au participat luni la un protest la sediului Președinției, solicitând creșterea salariului minim, anularea înghețării salariilor și creșterea pensiilor. Cei prezenți au aprins torțe.

Printre cei care au ieșit în stradă se numără reprezentanți ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Șeful sindicatului Marius Ionescu, a spus: "Noi am ieșit în stradă și pentru salariul minim, pentru că, în ultimii ani, o anumită guvernare a demonstrat că salariul se poate mări de la 600 de lei cât era acum câțiva ani, la 2.300 de lei. Astazi este 2.300 de lei”.

3.100 euro/lună și cu o pensie bună de la MAI

Marius Ionescu nu și-a mai depus o declarație de avere din anul 2017 când era adjunctul Sindicatului, încălcând, astfel, legea. Pe site-ul sindicatului, declarațiile de avere nu sunt la vedere.

În 2016, Marius Ionescu deținea 7 terenuri ale căror adresă le-a anonimizată, de asemenea, înăcâlcându-se legea. El mai deținea și 3 imobile, două în București și unul în Ilfov. În urmă cu aproape 5 ani, Ionescu câștiga 2.000 euro/lună pentru că era numărul doi în sindicat. De 4 ori mai mult decât salariul de azi din poliție.

Un alt lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual este secretarul general Neculai Isache. Ultima declarație de avere găsită pe portalul integritate.eu este puțin mai nouă, din 2018 și este aferentă anului 2017.

Ca secretar general al Sindicatului câștiga suma de 109.068 lei pe an. Isache câștiga, în anul 2017, o pensie anuală de la Ministerul de Interne de 66.772 lei (peste 5.000 lei pe lună).

Secretarul General al sindicatului polițiștilor câștigă 3.100 euro/lună.   

El s-a născut în 1962, potrivit mesageruldeneamt.ro El s-a pensionat în 2011 cînd avea 49 de ani. 

Citește și: Șefi poliției și jandarmeiei, cu averile la secret

Fostul șef de sindicat a ajuns deputat PSD

Fostul președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, a deschis lista PSD Călărași pentru Camera Deputaților. El a fost ales deputat la alegerile de anul trecut.
Dumitru Coarnă s-a pensionat la vârsta de 45 de ani, iar acum primește, potrivit propriei sale declarații de avere, o pensie de 5.000 de lei. Pensia medie, lunară este, în România, de 1.436 de lei. Astfel, Coarnă - care a ieșit la pensie cu două decenii înaintea unui muncitor sau inginer - încasează patru pensii medii.

Ca lider al sindicatului polițiștilor, Coarnă mai încasează, anual, 176.905 lei, adică 14.700 de lei pe lună.

În 2017, Coarnă spunea că este plătit de sindicat cu 9.000 de lei. Salariul i-a crescut cu peste 5.000 de lei după cum reiese din ultima declarație de avere la care am avut acces.

Coarnă are acum 56 de ani.

Citește și: Pensionat la 45 ani, viitorul deputat PSD Coarnă - pensie: 5.000 lei, leafa de sindicat: 14.700 lei

S-a enervat și Godină

Polițistul Mihai Godină a fost tranșant: „Văzând protestele de azi (ieri n.red.) ale unor polițiști care au aprins fumigene și s-au certat cu jandarmii, nu pot decât să mă felicit încă o dată pentru articolele pe care le-am scris pe tema protestelor polițiștilor, delimitându-mă astfel de ei”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te