2.800 de angajați M.A.I. vor asigura liniștea și ordinea la alegerile din 9 iunie, în București

DE Alexandru Pop | Actualizat: 08.06.2024 - 16:36
2.800 de angajați M.A.I. vor asigura liniștea și ordinea la alegerile din 9 iunie, în București - Foto: Facebook/Poliția Română - cu rol ilustrativ

2.800 de angajați M.A.I. vor asigura liniștea și ordinea la alegerile din 9 iunie, în București. Scrutinul de duminică, pentru locale și europarlamentare, va beneficia de un climat de siguranță pe parcursul desfășurării lui. Cel puțin așa speră Ministerul Afacerilor Interne.

SHARE

2.800 de angajați M.A.I. vor asigura liniștea și ordinea la alegerile din 9 iunie, în București. Siguranța cetățenilor în timpul scrutinului de mâine va fi vegheată de polițiști, jandarmi, dar și de cadre de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

2.800 de angajați M.A.I. vor asigura liniștea și ordinea la alegerile din 9 iunie, în București

Alegerile locale și europarlamentare de duminică, 9 iunie, vor avea parte de siguranță și ordine pe parcursul desfășurării lor, în Capitală.

Aceasta este asigurarea dată de Ministerul Afacerilor de Interne, care, într-un comunicat, a transmis că peste 2.800 de angajați MAI vor fi implicați, mâine, în asigurarea cimatului de liniște și siguranță publică a scrutinului. 

Totodată, vor fi pregătite echipe pentru intervenţia rapidă şi cercetarea incidentelor electorale. Suplimentar, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru prevenirea unor evenimente negative pe fondul aglomerărilor de persoane.

Va fi organizată şi o acţiune pentru verificarea modului de realizare a transportului de persoane.

Citește și: ALEGERI 2024 915 secţii de votare la europarlamentare, pentru românii din diaspora

Se va interveni rapid la incidentele electorale

„Măsurile luate urmăresc buna derulare a procesului electoral, efectivele din teren fiind pregătite să intervină prompt, conform competenţelor legale, atât pentru a preveni orice abatere de la normele legale în vigoare, cât şi pentru a soluţiona cu celeritate eventualele sesizări ale cetăţenilor.

Duminică, 9 iunie 2024, în Capitală, peste 2.800 de angajaţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, dintre care peste 1.700 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, peste 1.030 de jandarmi ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu 110 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, vor fi mobilizaţi pentru a menţine ordinea şi siguranţa publică şi pentru a asigura măsurile de protecţie a secţiilor de vot”, se arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei, citat de news.ro.

Totodată, vor fi pregătite echipe pentru intervenţia rapidă şi cercetarea incidentelor electorale.

Suplimentar, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru prevenirea unor evenimente negative pe fondul aglomerărilor de persoane.

De asemenea, va fi organizată o acţiune pentru verificarea modului de realizare a transportului de persoane, mai indică sursa citată.

Citește și: ALEGERI 2024 Cine se bate pentru Primăria Sector 1 din București?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te