24.000 de angajați ai Ministerului de Interne vor fi prezenți la datorie în minivacanța de 4 zile

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 29.11.2023 - 15:58
Angajații MAI vor fi la datorie în minivacanța de 4 zile - Foto: Facebook/Poliția Română (imagine cu rol ilustrativ)

24.000 de angajați ai Ministerului de Interne vor fi prezenți la datorie în perioada minivacanței de 4 zile, ce cuprinde perioada 20 noiembrie - 3 decembrie.

SHARE

Aproape 24.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi de serviciu zilnic, în minivacanţa din perioada următoare, suplimentar faţă de efectivele obişnuite ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

24.000 de angajați ai Ministerului de Interne vor fi prezenți la datorie în minivacanța de 4 zile

În atenţie vor fi locurile unde se preconizează prezenţa unui număr mare de persoane, precum staţiuni montane, târguri, pieţe, baruri, cluburi şi spaţii de organizare a unor evenimente publice.

„În această minivacanţă, vor fi organizate 316 evenimente publice de amploare, cele mai semnificative fiind deschiderea Târgului de Crăciun din municipiul Bucureşti, unde se aşteaptă aproximativ 60.000 de persoane, şi paradele organizate de Ziua Naţională în Capitală şi în municipiul Alba Iulia, la care sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni”, a declarat Dajbog, potrivit Agerpres.

Ea a amintit că, pentru a permite organizarea în condiţii de siguranţă a defilării din Capitală, vor fi impuse restricţii rutiere pe arterele care converg spre Piaţa Arcul de Triumf, de dimineaţă şi până la ora 14,30.

Citește și: 100 de kilograme de materiale pirotehnice confiscate de polițiști de la un bărbat

Aproximativ 250 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pentru a asigura fluidizarea traficului, dacă se vor produce aglomerări, şi pentru a îndruma conducătorii auto spre cele mai potrivite rute ocolitoare.

„Având în vedere că, în mod, tradiţional, mulţi cetăţeni aleg să petreacă minivacanţa departe de domiciliu, Poliţia a suplimentat echipajele rutiere pe cele mai solicitate drumuri pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a preveni producerea unor accidente grave de circulaţie.

Atât pe timpul zilei, cât şi pe parcursul nopţii, poliţiştii rutieri vor organiza acţiuni în trafic pentru depistarea şoferilor care nu respectă viteza legală sau se urcă la volan după ce au consumat alcool ori substanţe interzise", a mai menționat Monica Dajbog.

Echipajele de la sol pot solicita sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie pentru monitorizarea drumurilor şi identificarea situaţiilor de risc astfel încât poliţiştii să poată interveni rapid.

În zonele de munte, cei care întâmpină probleme pot apela la cei aproximativ 200 de jandarmi montani care vor fi zilnic de serviciu.

Citește și: Șeful Poliției de Frontieră, șeful DIPI MM și rectorul Academiei de Poliție, schimbați din funcții

De asemenea, vor fi pregătite să sprijine misiunile de intervenţie 12 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie.

Deoarece în această perioadă valorile de trafic în punctele de trecere a graniţei sunt crescute, se recomandă consultarea aplicaţiei traficonline.ro înainte de a pleca la drum, pentru a putea configura un traseu printr-un punct de frontieră mai puţin aglomerat. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te