13 poliţişti care au refuzat să se lase mituiţi, decorați de ministrul de Interne

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.05.2021 - 16:07
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a acordat distincţii pentru 13 poliţişti care au refuzat să se lase mituiţi. / Foto: realitatea.net

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a acordat distincţii pentru 13 poliţişti care au refuzat să se lase mituiţi, indiferent de sumele de bani sau de calitatea persoanelor care au încercat să îi determine să nu aplice legea.

SHARE

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Lucian Bode a participat la activitatea prilejuită de ziua Direcţiei Generale Anticorupţie şi a apreciat activitatea acestei structuri în cei 16 ani de la înfiinţare.

"Aveţi cu adevărat o misiune dificilă, dar am mare încredere în dumneavoastră. Faceţi parte dintr-o structură de elită, sunteţi una dintre instituţiile care s-au maturizat rapid. În cei 16 ani de activitate v-aţi demonstrat din plin utilitatea, v-aţi adaptat, aţi stabilit standarde de performanţă.

Citește și: Internele vor să angajeze 8.546 de militari și gradați. Costuri de sute de milioane de lei pe an

Îmi doresc să vă continuaţi activitatea la acelaşi nivel înalt profesional şi să rămâneţi, aşa cum este firesc, imparţiali şi echidistanţi, independenţi faţă de orice posibile presiuni şi imixtiuni care ar putea să vă deturneze de la misiunea încredinţată", a spus ministrul Lucian Bode.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a subliniat importanţa misiunii acestei structuri, cu atât mai mult în această perioadă de reformă şi modernizare instituţională, care, dincolo de finalitatea unui serviciu public adaptat cerinţelor sociale, are ca fundament selectarea şi formarea unor angajaţi a căror integritate să fie dincolo de orice dubiu, menţionează sursa citată.

Citește și: CNA a amendat Antena 1 cu 10.000 de lei pentru discriminarea unei persoane la „Acces direct”

Structurile MAI, primele care au reacţionat la derapajele din sistem

"De asemenea, a apreciat rezultatele recente obţinute de DGA pe linia combaterii faptelor de corupţie şi a evidenţiat că structurile MAI sunt primele care au reacţionat la derapajele din sistem, subliniind că acest mod de acţiune este, pe cât de firesc, pe atât de necesar în activitatea curentă a structurilor MAI - ca furnizor de încredere şi siguranţă pentru cetăţeni", conform comunicatului.

Cu acest prilej, şapte structuri centrale şi teritoriale ale DGA au primit diplome de merit pentru activitatea desfăşurată.

La eveniment au mai participat Andrew Noble, ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Emil Jacotă, însărcinatul cu afaceri interne/ministru consilier al Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, Monika Wasiewicz, şeful Biroului FBI pentru România şi Moldova, precum şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor partenere. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te