TOP 100 Omagiem încă 100 de români pe care orice Guvern ar trebui să-i aducă aproape. Foarte aproape

DE Marius Bostan | Actualizat: 12.10.2019 - 23:30
Marius Bostan, antreprenor, 
inițiator RePatriot

Migrația continuă și masivă a românilor ne îndeamnă să facem mai mult pentru atragerea celor inteligenți și curajoși înapoi Acasă și să-i conectăm mai puternic pe cei aflați în afara granițelor cu România.

SHARE

Lansată în Anul Centenar, inițiativa Top 100 Români de Pretutindeni – RePatriot trece la următorul nivel, pentru că sunt foarte mulți români care merită toată atenția și admirația noastră, care trăiesc, creează și profesează pe alte meleaguri. 

Și anul acesta, La RePatriot Summit 2019 vom recunoaște din nou, în cadrul unei Gale, 100 de români din afara granițelor cu rezultate remarcabile, care sunt apreciați pentru meritele lor și pentru puterea lor inspirațională.

Am primit foarte multe propuneri, ne-am fi dorit să le publicăm pe toate, dar am decis să păstrăm același format de succes, creat împreună cu Newsweek România și am păstrat categoriile de români remarcabili folosite în Anul Centenar.

Astfel,  avem câte 10 nume în 10 secțiuni: Antreprenoriat, cu întreprinzători de succes care merită remarcați, Educație, unde omagiem profesori și educatori excepționali, Profesioniști și lucrători foarte buni care aduc valoare în țările de adopție, Management, unde nominalizăm manageri care conduc afaceri, departamente și echipe peste hotare, Medicină, cu oameni remarcabili care salvează vieți pe tot globul, Religie, cu lideri religioși cu activitate pastorală, socială și culturală remarcabilă, Știință, unde căutăm oameni de știință inovatori în toate domeniile, Artă, cu artiști remarcabili, Serviciul Public și Legal, cu avocați, funcționari și specialiști în administrație, Sport, cu sportivi cu rezultate notabile în comunitățile în care profesează.

Listele au fost generate în principal de comunitatea RePatriot și cititori ai Newsweek România, cărora le mulțumim pentru propuneri și suntem încântați de participarea la acest demers voluntar, atât de important pentru a reface țesătura de încredere între Diaspora și România. Ne-am bucura enorm să putem lucra cu toți acești români la dezvoltarea economică, culturală și socială a României. Noi știm că mai sunt zeci de mii de români care ar merita să fie în topuri și de aceea vom merge mai departe și îi invităm alături de noi pe toți cei care doresc să sprijine această inițiativă.

Am mers în zeci de conferințe pentru a discuta cu românii, prezentăm oportunități de afaceri care să te facă să revii, îi consiliem pe cei care revin, luptăm cu mituri care ne opresc,  inițiem și inspirăm programe guvernamentale – Diaspora Start-up,  facem eforturi pentru simplificare, digitalizare și debirocratizare, lucrăm cu administrațiile locale la Zilele Diasporei, căutăm locuri de muncă bine plătite - RePatriotJobs, lansăm inițiative pentru a aduce mai mulți turiști în frumoasa noastră Românie și acționăm prin mii de oameni remarcabili care s-au alăturat mișcării noastre.

Mai multe detalii despre acțiunile noastre veți găsi pe platforma repatriot.ro.

O chemare națională de unitate, de a declara că noi CREDEM ÎNROMÂNIA, pe care o lansăm către mai multe forțe din societatea românească, ar putea crea în viitor valul de care avem nevoie, pentru  a doua emigrare. Dar în sens invers.

Repatriot.ro este o inițiativă privată, sprijinită de un grup de oameni de afaceri inimoși,  prin care încurajăm repatrierea prin antreprenoriat, conectăm românii de pretutindeni cu țara, dorim să ne arătăm recunoștința pentru tot ceea ce fac  și să ne gândim împreună cum putem contribui la o țară mai bună pentru toți românii, oriunde s-ar afla.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te