Ziua Îndrăgostiților, pretextul perfect pentru o escapadă

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 01.02.2019 - 11:25
MĂȘTI ȘI AMOR Veneția are un atuu, căci pe 23 februarie începe celebrul carnaval din piața San Marco.

Chiar dacă nu este o sărbătoare tradiţională, Valentine’s Day sau Ziua Îndrăgostiților a intrat ușor, ușor pe sub pielea românilor.

SHARE

Destinații sunt pe alese, pentru toate buzunarele, și, de la an la an, numărul celor care aleg să-și invite jumătatea într-o escapadă romantică crește.

Anul acesta, Cupidon vine într-o zi de joi. Așa că, dacă în timpul săptămânii este mai dificil să vă luați liber, puteți programa o cină la lumina lumânărilor, acasă sau la un restaurant. Cu siguranță, jumătatea nu se va supăra dacă escapada romantică va fi într-un weekend, fie în țară, fie în străinătate, înainte sau după data de 14 februarie.

Printre cele mai solicitate destinații de Ziua Îndrăgostiților în România sunt cele din zona Brașov – Bran – Moeciu, deoarece există multe facilități de cazare, hoteluri sau pensiuni, care pot oferi, de exemplu, camere cu jacuzzi sau acces la piscină. De asemenea, atât în această regiune, cât și în altele, precum Sighișoara, Sibiu, Sinaia, Predeal sau Mamaia, hotelierii s-au adaptat trend-ului și au creat oferte speciale pentru Valentine’s, ce includ, de pildă, o cină romantică și o sticlă de șampanie în cameră.

În cazul în care vă gândiți la o escapadă externă, puteți opta pentru un city-break într-unul dintre orașele romantice ale Europei, precum Veneția, Paris, Praga sau Atena. Ca idee, Veneția are un atuu, căci pe 23 februarie începând celebrul carnaval din piața San Marco. Astfel, până pe 5 martie, canalele, piețele și străduțele vor fi martori a numeroase evenimente, parade și petreceri. Iar dacă doriți o cină într-adevăr specială, rezervați o masă la celebrul restaurant Quadri. Atenție, însă, un meniu poate costa peste două sute de euro.

O altă idee ar fi o vacanță de schi romantică în Tirol, unde poate fi găsit cu ușurință un hotel care să ofere pachete speciale de Wellness & Spa, sau câteva zile la soare, departe de zăpadă și frig, în Dubai.

Iar dacă sunteți în căutarea unei aventuri unice, puteți efectua o vizită la Castelul Swinton Park din North Yorkshire, Marea Britanie. Pe lângă șampania și căpşunile învelite în ciocolată care vă vor aștepta în cameră, printre altele, aici veți putea absolvi un curs de gătit în doi, sub îndrumarea chef-ului restaurantului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.