Vara copiilor - Vacanțe cu magie inclusă

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 25.05.2018 - 23:30
Europa Park este amplasat strategic la Rust, în apropierea graniței cu Franta

Pe 1 iunie, serbăm „Ziua copiilor“ și ne bucurăm de sezonul estival. Iar cum vara înseamnă vacanță, relaxare și distracție, atât pentru copii, cât și pentru părinți, cei mici merită o surpriză sub forma unei vizite într-un parc de distracții renumit.

SHARE

Prichindeii și adolescenţii sunt plini de energie și nu se vor declara pe deplin satisfăcuți cu o cursă culturală prin muzee sau pe străduțele încărcate de istorie ale metropolelor.
Și nici la plajă nu au răbdare să stea toată ziua. Prin urmare, în ședința de planificare a concediului puteți lua în calcul punctele - cheie de pe „bătrânul continent“ în care sunt amplasate parcuri tematice, cu distracții pentru toate vârstele. Plusul de adrenalină și voie bună necesar unei vacanțe perfecte cu familia va fi asigurat.

Locul în care lumea desenelor animate prinde viață

Parcul tematic Disney situat la limita „Orașului luminilor”, Paris, este cel mai vizitat din Europa. Printre atracţii enumerăm showurile nocturne incredibile, cu fântâni arteziene jucăușe, lumini și lasere, coloana sonoră emoționantă și efectele pirotehnice care depășesc imaginația, roller-coasterele pline de adrenalină și, nu în ultimul rând, întâlnirile de gradul zero cu personajele Disney preferate. 

În Walt Disney Studios Park, dacă vă întrebați cum se realizează magia, puteți intra în spatele camerelor de filmat și vedea inclusiv cascadorii
 realizate live.

În lumea lui Mark Twain

A doua cea mai vizitată destinaţie de gen din Germania, Europa Park este amplasat strategic la Rust, în apropierea graniței cu Franta și, implicit, a pitorescului oraș Strassbourg. Dacă în vacanţă v-aţi propus să bifaţi nordul Elveţiei, Luxemburgul sau Belgia, puteţi trece pe la Europa Park pentru o doză de adrenalină. 

Puteți călători alături de Mark Twain pe nava African Queen, vă țineți bine de scaun, la viteze amețitoare, în roller-coasterul alpin Enzian sau în Wodan, ale cărui şine sunt în întregime din lemn, şi admiraţi împrejurimile din turnul faimosului scriitor Hans Christian Andersen.

Universul cărămizilor

Tot în Germania, la circa jumătate de oră de mers cu mașina de Munchen, la Gunzburg, se află Legoland, un parc de distracţii în care orice copil împătimit al jocurilor cu faimoasele piese se va simți în largul sau. Parcul este împărțit în zone, precum Miniland, Lego X-treme, Adventure Land, Knights Kingdom, Imagination, Lego City și Pirates Land. 

Printre atracții se remarcă Jungle X-pedition, o expediție printr-o pădure tropicală până în vârful unui vulcan, de unde se coboară pe un tobogan cu apă. În Build & Test Center, cei mici au la dispoziţie un număr impresionant de elemente Lego pentru a construi orice doresc, iar Duplo Playground este un adevărat orașel în miniatură. De asemenea, un Legoland își asteaptă vizitatorii și în Danemarca, la Billund.

Aventură pe malul mării

Barcelona, orașul lui Gaudi, Costa Dorada și Costa del Sol figurează pe lista destinațiilor perfecte de vacanţă, indiferent de vârstă, graţie unor creații arhitecturale fabuloase, precum Sagrada Familia, Parcul Guell, Casa Batllo sau Casa Mila, plajelor late cu nisip fin și preparatelor culinare delicioase. Pentru copii, dar mai ales pentru adolescenții și adulții dornici de adrenalină, atracția o reprezintă, la aproximativ 100 kilometri sud de Barcelona, PortAventura.

 În vecinătate se află şi unul dintre cele mai incitante parcuri acvatice din Europa, Costa Caribe, precum și Ferrari World, primul parc tematic al „căluțului cabrat“ din Europa.

PortAventura se întinde pe o suprafață de peste 34.000 metri pătrați și este împărțit în cinci zone, pentru fiecare zonă fiind replicate atracțiile, vegetația și arhitectura specifice: calma Mediterania, exotica Polinezia, milenara China, Mexicul plin de culoare și, nu în ultimul rând, impresionantul Vest Sălbatic.
Mediterania, de exemplu, este un veritabil oraș catalan de coastă, un loc destinat relaxării și explorării. Cei dornici de senzații extreme pot încerca G-urile din stomac generate de Furious Bacus – un roller-coaster aparent cuminte, dar unic în lume, unde ajungi de 0 la 135 km/h în numai trei secunde. 

În Polinezia, puteţi admira păsări exotice și călători cu barca printre stânci la Tutuki Splash. Zona dedicată Chinei este locul de întâlnire al dragonilor cu Marele Zid. Iar temerarii vor avea ocazia să se dea în Dragon Khan, cel mai mare roller-coaster din Europa, cu opt inversiuni sau bucle abordate la viteze de până la 110 km/h. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te