Unde se află Icoana Maicii Domnului cu Isus de mână. Te privește în ochi și prevestește dezastre

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.08.2023 - 12:35
Icoana Maicii Domnului Foto: wikipedia
Icoana Maicii Domnului Foto: wikipedia

Credincioșii obișnuiesc să meargă de Sfânta Maria în mănăstirile și bisericile unde sunt icoane făcătoare de minuni. Una dintre acestea prevestește dezastrele. A fost pictată acum 150 de ani de un călugăr bătrân.

SHARE

O icoană cu Maica Domnului, făcătoare de minuni, unică în lume, se găsește într-o mănăstire din România. Oamenii spun că ”te privește în ochi” oriunde te-ai afla. 

Este vorba despre o icoană a Maicii Domnului care sparge canoanele bisericii: Fecioara e reprezentată intrând în templu cu Fiul de mână şi nu în braţe, aşa cum sunt toate icoanele cu Sfânta Maria.

Unde se află Icoana Maicii Domnului cu Isus de mână. Te privește în ochi și prevestește dezastre

Aceasta se găsește la mănăstirea Sihăstria Voronei și nu este singura făcătoare de minuni, aici aflându-se moaştele, mormântul și mărul Sfântului Onufrie.

Pictată acum aproape un secol și jumătate de călugărul Vladimir Machedon, care avea pe atunci 100 de ani, icoana nu a fost niciodată restaurată şi se păstrează în stare perfectă. Din orice colţ al Bisericii admiri icoana, ai senzaţia că Maica Domnului te priveşte direct în ochi.

Icoana Fecioarei Maria cu Fiul Iisus de mână este considerată, de altfel, o adevărată făcătoare de minuni, capabilă să prevestească dezastrele și să-i ajute pe cei care se roagă cu smerenie în faţa ei, scrie botosaninews.ro.

Înainte de marile cutremure, după cum afirmă călugării, Maica Domnului din icoană începea să verse lacrimi de mir.

Vladimir Machedon a pictat şi biserica, dar din vechea pictură se mai păstrează azi doar altarul. Pentru că, se spune, pleca iarna pe jos la Athos și se întorcea vara, și biserica, și icoana au avut nevoie de 15 ani pentru a fi finalizate.

Deci, când călugărul avea 115 ani. Nu există dovezi, dar tot așa, se spune, el a mai trăit după ce a realizat icoana și pictura bisericii, încă zece ani.

Cu hramul Buna Vestire, icoana își menține statutul de una făcătoare de minuni. Ea este păstrată în biserica principală a mănăstirii, cu hramul „Buna Vestire“, chiar în apropierea altarului.

Mânăstirea Sihăstria Voronei A fost ridicată acum 300 de ani, ca un schit, de niște călugări ruși. Și mânăstire de călugări a rămas și în ziua de azi, în pădure, printre iepuri, căprioare și mistreți. Ba și lupi, după cum spun călugării.

Icoana de la Mănăstirea Necula

Un eveniment deosebit se desfășoară în fiecare an, de Sfânta Maria, la Mănăstirea Nicula din Cluj. Aproape 10 mii de credincioși au venit și în acest an, chiar şi de la sute de kilometri depărtare, iar majoritatea au rămas peste noapte.

Oamenii au înconjurat mănăstirea Nicula pe coate şi în genunchi, rugându-se la Maica Domnului, într-un demers care simbolizează smerenia și jertfa. Este un obicei păstrat cu sfințenie de credincioșii care se roagă, în general, pentru sănătate, rezolvarea problemelor și succes în viață.

„Pe lângă faptul ca pare greu, e un drum pe care simți că te trage cineva, îți dă puterea. Când eram mică, am avut o problemă de sănătate, o rană care nu mi-a trecut și am venit aici și am înconjurat o singură dată bisericuța. Și să știți că am avut vindecare! Îndemn pe toata lumea să creadă în Maica Domnului”, spune o femeie care a venit la Nicula, pentru Antena 3 CNN.

Peste 100 de mii de credincioși ortodocși și greco-catolici sunt așteptați anul acesta la mănăstirea Nicula, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

„Aici este o icoană a Maicii Domnului care a plâns în 1699 timp de 26 de zile. Tot acest pelerinaj este atât de mare pentru că Maica Domnului i-a ajutat (pe oameni) în diferitele probleme le-au avut”, spune preotul Pantelimon Mocan, pentru sursa citată. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te