Un city-break de curse

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 31.05.2019 - 09:05

Cum România nu se află, din păcate, pe harta motorsportului mare, un city-break de curse la Budapesta, pe Hungaroring, e cea mai la îndemână soluție pentru pasionați.

SHARE

Cea de-a 12-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 2019 este programată între 1 si 4 august.

Motoare turate la maximum, urlet de mii de cai putere, miros de pneuri încinse, depășiri roată la roată și opriri la boxe contra-cronometru.

Spectacolul oferit de o cursă de Formula 1 este unic. Ecranele televizoarelor nu sunt suficient de încăpătoare pentru a-l cuprinde. Iar pasionații merită un weekend prelungit plin de adrenalină, mai ales că escapada poate include și o sesiune de shopping, și relaxare la Spa, la Budapesta, în unele dintre cele mai cunoscute centre din Europa.

Sigur, pasionații din vestul țării sunt avantajați, neavând de parcurs decât circa 300 de kilometri pentru a lua pulsul „Marelui Circ“.

Dar, pentru cine își dorește o astfel de experiență unică, nici cei 800 de kilometri câți sunt din București până la destinație pe șosea, de exemplu, nu sunt foarte mulți. Iar trenul sau avionul sunt și ele alternative de transport demne de luat în calcul.

Dacă v-am trezit interesul și vă tentează să asistați pe viu la lupta pentru titlul din F1 2019 de la Hungaroring, chiar dacă, până acum, se duce în sânul echipei Mercedes, între campionul mondial en-titre Lewis Hamilton (cinci titluri în palmares) și coechipierul său Valtteri Bottas, iar Max Verstappen (Red Bull) și Sebastian Vettel (Ferrari, patru titluri în palmares) au deocamdată doar jumătate din punctele acumulate de primii doi, este recomandat să vă programați un weekend prelungit. Este păcat sa ajungeți doar la cursa de Formula 1.

În afara antrenamentelor libere, calificarilor și cursei de F1, în același interval au loc și curse de Formula 2, GP3 și Porsche Supercup.

În fiecare zi, programul începe de la ora 9.00 și se încheie în jurul orei 18.00. Tarifele la „peluză“ pornesc de la 80 de euro doar pentru ziua de duminică și de la 90 de  euro pentru tot weekend-ul de curse de la Hungaroring.

Dacă pasionații pot sta nedezlipiți de circuit, cei care îi însoțesc pot îmbina utilul cu plăcutul la Budapesta. Printre principalele atracții turistice se numără Clădirea Parlamentului, un imobil în stil neogotic cu interioare spectaculoase, Palatul Regal, Bastionul Pescarilor sau biserica Matyas.

Programul poate continua cu o sesiune de cumpărături pe celebra stradă pietonală Vaci Utca și cu relaxare totală într-una dintre faimoasele băi termale.

Băile Szecheny, de exemplu, sunt printre cele mai mari și mai vechi din Europa, fiind utilizate în scop balneo-terapeutic încă din anul 1881.

Apele termale ies din inima Pământului cu o temperatură de 74-75 grade Celsius, iar pe lista de tratamente figurează și împachetări cu nămol și ședinte de masaj. Ziua se poate încheia romantic, cu o cină la lumina lumânărilor pe Dunăre, la bordul unui restaurant plutitor.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -