Tudor Gheorghe, fascinat 55 de ani de o colegă de scenă. „Am uitat-o în gară... Azi, îmi lipsește”

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.04.2023 - 16:35
Tudor Gheorghe - Foto: Youtube

Tudor Gheorghe s-a confesat în legătură cu cel mai greu moment din viața care s-a întâmplat în urmă cu doi ani. Soția sa, alături de care trăia de peste 55 de ani a murit, iar artistul a rămas cu o durere imensă.

SHARE

Tudor Gheorghe a rămas singur, în anul 2021, după o căsnicie de 56 de ani alături de soția sa Georgeta Luchia Tudor.

Actriţa Georgeta Luchian Tudor era născută la Brăila și absolvise Institutul de Teatru în 1963, clasa profesor Ion Şahighian, asistenţi David Esrig şi Călin Florian. 

Citește și: Iubit de copii în anii '90, actorul „cu măgărușul” stă în garsonieră și are o pensie de 2.000 de lei

Odată ce mi-a luat-o pe doamna Geta nu mai are ce să-mi mai ia. Mi-am găsit puterea în muncă. M-a ușurat munca, nu e ușor să pierzi pe cineva lângă care ai trăit o viață, peste 50 de ani! Azi, cel mai mult îmi lipsește doamna Tudor. Toate vacanțele cu ea îmi lipsesc, erau unice.

Citește și: Artistul adulat pe marile scene ale lumii, condamnat la moarte în România. Era prieten cu Pavarotti

Plecam prin sindicat, cu bilete, așa era pe atunci. Am plecat într-un circuit prin țară și am uitat-o în gară. Eram cu gândurile mele, m-am urcat în alt tren. A trecut cu trenul și am vazut-o pe peron cu două valize lângă ea. Zic:< Aoleo, asta e nevasta-mea!> Îi spuneai doamnă de cum o vedeai, avea o eleganță, un rafinament, o sensibilitate aparte!”, a declarat maestrul, în urmăc cu ceva vreme la Digi24.

Tudor Gheorghe a făcut o mărturisire tulburătoare.

„Am primit un mesaj Dumnezeiesc la un moment dat, apropo de câți oameni, câți prieteni am, câți dușmani am… Și am primit un mesaj când s-a făcut un an de la moartea doamnei Tudor.

Am primit un mesaj extraordinar, de la o persoană necunoscută, un om care spune: «Domnule Tudor Gheorghe, alinați-vă cât mai repede suferința, să ne-o puteți alina și pe a noastră!». 

Maestrul a vorbit destul de rar despre pierderea suferită, însă recent și-a deschis sufletul în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene', unde a făcut o mărturisire tulburătoare”, a povestit Tudor Gheorghe într-un podcast.

Cum s-au cunoscut

„În anii studenției am întâlnit-o prima oară. Era de o frumusețe absolută si m-a fascinat din prima clipă. Mă duceam de fiecare dată să o văd în spectacole. Când am revenit în Craiova, după terminarea Institutului de Teatru, am reîntâlnit-o. Din toamna lui 1966 nu ne-am mai despărțit.

Ea a fost cel mai important cenzor al meu, m-a învățat să gătesc, să fac din bucătărie micul meu refugiu. Secretul căsniciei noastre e acela că nu am îmbinat niciodată profesia cu viața de familie, a declarat, pentru PRO TV, Tudor Gheorghe în urmă cu mai mulți ani.

Artistul spune că i s-a propus să rămână în SUA dar a refuzat 

Refugiul îl găsesc acasă, în mine. Pot sta liniștit două săptămâni oriunde în lume, dar după două săptămâni nu pot să mai dorm! Trebuie să fug acasă! N-am putut să trăiesc niciodată în altă parte. Am fost implorat să rămân în America.

Tudor Gheorghe provine dintr-o familie de țărani. În perioada sa de formare a realizat numeroase albume, dar cariera sa a devenit fulminantă după 1989. Din 1969, anul primului recital și până în 1996, Tudor Gheorghe a realizat 22 spectacole de muzică și poezie.

Poate puțini mai știu, în perioada 1970-1980 și 1980-1990 a jucat în creații de mare profunzime artistică, cum ar fi Mitică Popescu de Camil Petrescu, „Filfizonul pedepsit” de John Vanbrugh, Unchiul Vania de Anton Cehov sau în „Piticul din grădina de vară”, de Dumitru Radu Popescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te