Nimic nu este mai frustrant decât să-ți fie foame și să-ți dai seama că ai uitat să-ți dezgheți carnea, iar procesul de dezghețare poate fi un pic cam anevoios. Cu toate acestea, un truc simplu ar putea ajuta la accelerarea procesului.
Trucul prin care dezgheți orice carne în doar două ore. Ai tot ce îți trebuie în casă
De obicei, oamenii își dezgheață carnea mutând-o din congelator în frigider și lăsând-o peste noapte până când este complet dezghețată.
Unii preferă să lase carnea în apă caldă. Carnea poate fi dezghețată și cu ajutorul cuptorului cu microunde. Aceasta este cea mai rapidă metodă, dar necesită gătirea imediată a cărnii. În plus, trebuie să fiți atenți să nu o dezghețați prea mult în cuptorul cu microunde.
Citește și: Ingredientul din bucătărie care îți răcește sticla de bere în 2 minute. Nu-ți trebuie frigider
Trucul prin care dezgheți orice carne în doar două ore. Ai tot ce îți trebuie în casă - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Laza Storm, mamă a doi copii, care își împărtășește online cele mai bune sfaturi privind stilul de viață, familia și călătoriile, spune că abia recent a descoperit un truc de decongelare rapidă, conform Daily Mirror.
Citește și: Ingredientul din bucătărie, secretul gospodinelor pentru haine impecabile. Cum îl folosești eficient
Laza a spus: „M-ați crede dacă v-aș spune că puteți decongela o caserolă întreagă de carne - poate fi pui sau vită sau orice altceva - în câteva ore?”
Într-un clip video pe care l-a postat pe Instagram, Laza a demonstrat cum își decongelează carnea folosind două tigăi.
Ea întoarce o tigaie cu susul în jos și o așază pe blat, pune un pachet de carne tocată deasupra și apoi pune o altă tigaie deasupra pachetului.
Citește și: Trucul simplu prin care poți ține porumbeii departe de fereastra ta. Costă puțin și e eficient
Laza a arătat apoi cât de repede a reușit să decongeleze carnea.
Însă, care e explicația? Plasarea cărnii congelate între două tigăi metalice accelerează dezghețarea, deoarece metalul este un excelent conductor de căldură.
Metalul preia rapid căldura din aerul înconjurător și o transferă cărnii congelate. Plasticul și ceramica, pe de altă parte, tind să izoleze mai degrabă decât să conducă căldura, astfel încât carnea rămâne congelată mai mult timp.
Dacă încercați acest truc, folosiți vase din oțel inoxidabil sau aluminiu pentru cele mai bune rezultate!