Trucul care te ajută să scapi de gheața din congelator fără să aștepți ore întregi. Te costă 15 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.06.2024 - 07:32
Trucul care te ajută să scapi de gheața din congelator fără să aștepți ore întregi. Te costă 15 lei - Foto: Observator / imagine cu rol ilustrativ

Trucul care te ajută să scapi de gheața din congelator fără să aștepți ore întregi. Te costă 15 lei. Iată cum poți să îți cureți congelatorul în doar o oră.

SHARE

Trucul care te ajută să scapi de gheața din congelator fără să aștepți ore întregi. Te costă 15 lei. Iată cum poți să îți cureți congelatorul în doar o oră.

Trucul care te scapă de gheața din congelator 

Dacă există un lucru care este prezent în fiecare gospodărie, acesta este un pachet de folie de aluminiu. Sub forma unui tub la îndemână, acest aliat al bucătăriei îndeplinește multe funcții. Folia de aluminiu este esențială în fiecare bucătărie. Este utilă nu numai pentru conservarea alimentelor, care este probabil cea mai comună utilizare a sa. Dar este, de asemenea, un articol care se adaptează la multe nevoi diferite și poate fi o alternativă bună pentru neprevăzutul din viața de zi cu zi.

Citește și: Cum păstrezi mașina de spălat ca nouă cu ajutorul a 4 obiecte pe care le ai în casă? Costă 10 lei

Producătorii explică faptul că ambele fețe ale hârtiei au aceeași funcție. Cu toate acestea, dacă vrem să profităm la maximum de ea și să o folosim în cuptor, trebuie să ținem cont de faptul că partea lucioasă a hârtiei absoarbe mai multă căldură, deoarece reflectă mai multă lumină.

Prin urmare, este recomandabil să păstrați partea lucioasă pe interior și partea mată pe exterior atunci când coaceți. Astfel, atunci când vine vorba de ambalarea alimentelor, utilizarea este indistinctă, deși tendința este de a lăsa partea lucioasă afară, o practică care este poate mai mult o chestiune de estetică decât altceva.

Dar ambele părți îndeplinesc aceeași sarcină de gătit, congelare și conservare a alimentelor. Nu există nicio diferență funcțională.

Dar, dacă revenim la ale noastre, folia de aluminiu pare să aibă o altă funcție nesperată, în special atunci când este plasată în frigider sau congelator. Dezghețarea congelatorului este una dintre cele mai consumatoare de timp sarcini pentru a asigura o mai bună conservare a alimentelor. 

Citește și: Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe

Având în vedere creșterea facturilor la electricitate, această sarcină, adesea relegată în plan secund din cauza complexității sale, devine una foarte importantă, care trebuie efectuată în mod regulat.

Cum să faceți congelatorul să funcționeze corect?

Pentru ca congelatorul să funcționeze corect și să topească toată gheața, acesta trebuie să fie oprit și golit de alimentele depozitate și de orice gheață care s-a format.

Această operațiune trebuie efectuată rapid pentru alimentele care trebuie puse înapoi în congelator, astfel încât este util să aveți o foaie de folie de aluminiu în congelator.

De fapt, va trebui să acoperiți complet toate laturile congelatorului. Puteți pune apoi alimentele congelate înapoi înăuntru și așteptați ca folia să își facă efectul. În practică, gheața se va desprinde și se va depune pe folie, iar odată ce aceasta este îndepărtată, congelatorul va fi curat și fără efort.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te