Top 5 locuri pe care trebuie să le vizitezi primăvara

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 26.01.2023 - 17:12
Top 5 locuri pe care trebuie să le vizitezi primăvara
Amsterdam
Assisi

După toate lunile reci și întunecate de iarnă, abia așteptăm să ieșim afară și să ne bucurăm de culorile și mirosurile primăverii care vine. Dar ce locuri merită în special vizitate primăvara? Descoperă în continuare unele dintre mai frumoase destinații în martie, aprilie și mai.

SHARE

Franschhoek, Africa de Sud

Chiar dacă este toamnă în Africa de Sud, puteți scăpa de primăvara neprimitoare din emisfera nordică alegând bilete avion Franschhoek, un oraș renumit pentru mâncarea și vinul său, ale cărui tradiții vinificatoare datează de sute de ani.

Este un loc în care vă puteți simți mult mai în bine decât în ​​vastele podgorii din Cape Town și, în același timp, puteți cunoaște ceea ce este considerat cel mai universal fruct al naturii - strugurii. Orașul universitar Stellenbosch este la doar o scurtă călătorie cu mașina, iar străzile sale sunt mărginite de cafenele pline de viață, buticuri și galerii de artă. Din martie până în mai, descoperiți traseele din Valea Franschhoek care șerpuiesc în jurul pajiștilor pitorești pline de flori sălbatice, scăldate de soare blând.

Amsterdam, Olanda

Primăvara este probabil cel mai bun moment pentru a vizita Amsterdam, deoarece orașul nu este încă lovit de nebunia turismului de vară. Este, de asemenea, momentul în care întreaga țară înflorește literalmente. Pe măsură ce peisajul rural prinde viață după iarnă, câmpurile dintre Amsterdam, Leiden și Haarlem prind viață cu o multitudine de culori. Lalelele, zambilele și alte flori spectaculoase se întind până la orizont, Aceste zone pot fi explorate pe jos, cu mașina sau cu bicicleta.

Pentru mulți oameni, Keukenhof este un loc ce merită trecut pe lista ”Bucket list”. Această grădină de flori extinsă prezintă acest spectacol magnific de înflorire din martie înainte. Cu toate acestea, dacă preferați să vedeți lalele în habitatul lor natural, fermecătorul oraș Lisse merită din plin o vizită.

Assisi, Italia

Assisi este un oraș pitoresc de pe deal, amplasat în peisajul ondulat din Umbria, cu plantații de măslini și chiparoși. Este unul dintre cele mai importante situri culturale și istorice din Italia, apreciat pentru frescele sale din secolul al XIII-lea și pentru magnifica Bazilica Sfântul Francisc. Assisi este locul de naștere al sfântului patron al Italiei, Sf. Francisc. Orașul este bogat în istorie, mâncare și tradiție, iar o vizită în primăvară îți permite să ai majoritatea străzilor aglomerate în mod normal pentru tine.

În acest timp, cozile sunt mai scurte, prețurile sunt mai mici, iar peisajele înflorite din Umbria sunt mult mai vizibile. În plus, primăvara, bucătăria bogată a regiunii este la maxim; faimosul salam, prosciutto și pancetta din Umbria sunt deja coapte și mai gustoase, iar legumele de sezon precum sparanghelul sălbatic revin în meniu.

Machu Picchu, Peru

Indiferent câte fotografii din Machu Picchu ați văzut, nimic nu se compară cu realitatea. Puteți ajunge în cetate în mai puțin de o zi, dar pentru a experimenta pe deplin Calea Incașului, merită să mergeți într-o excursie de cinci zile. Traseul vă poartă prin trecători montane panoramice, ziduri străvechi și râuri întortocheate, până când în sfârșit puteți admira pe merit această minune străveche a lumii.

Amplasată între două vârfuri de munte andină, această cetate Încă din secolul al XV-lea este formată din terase agricole construite cu experiență, care se ridică deasupra ceții. În aprilie, sezonul ploios se încheie și sezonul de vârf abia începe, așa că vor fi mai puțini turiști decât de obicei. Nu te îngrijora legat de rezervare folosind un motor de căutare zboruri ai multe opțiuni de călătorie și chiar zbor și cazare rezervate împreună. Având deja un cont, ai acces instantaneu la toate informațiile tale și te poți bucura de un proces de rezervare comod și în siguranță, fie că este vorba despre bilete avion Londra sau în celălalt capăt al Pământului.

Yakushima, Japonia

Yakushima este unul dintre cele mai umede locuri de pe Pământ - dar ceea ce îi lipsea din vreme, a compensat cu o bogăție de frumusețe naturală. Această insulă subtropicală, muntoasă, face parte din arhipelagul Ōsumi din vârful sudic al Japoniei. Este situat departe de continent, dar se poate ajunge pe calea aerului. Mușchi veșnic verde acoperă suprafața insulei, iar pădurile străvechi ascund cerul. Izvoarele termale ascunse și fauna exotică vor încânta pe oricine traversează insula de-a lungul potecilor de lemn și a podurilor cu baldachin. Odată cu sosirea primăverii, insula este acoperită cu un covor de culori, iar parfumul de mușchi și flori pătrunde în pădurile luxuriante. Yamazakura, sau floare de cireș, acoperă populara vale Shiratani Unsuikyo a insulei cu o ceață roz. 

Veți găsi bilete de avion la tarife speciale la multe companii aeriene, dar dacă veți folosi un motor de căutare de zboruri, puteți accesa multe oferte într-un singur loc, comparând prețurile și alegând chiar și cele mai potrivite metode de plată( inclusiv plăți amânate sau rate).

 (Articol de la partener)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te