Un test de inteligență a fost dat spre rezolvare candidaților unui examen pentru o structură de siguranță națională. Este una dintre cerințele de ”antrenament” pentru pregătirea creierului să rezolve și alte provocări.
Vedeți mai jos cerința testului și răspunsul corect.
Test de inteligență care trebuie rezolvat rapid. ”Cap pentru linie este la fel ca sabot pentru...”
Testul de inteligență propus azi este unul foarte ușor însă este nevoie de o atenție sporită deoarece mulți se pot ”păcăli”. Este foarte important ca enunțul problemei să fie înțeles pe deplin.
Astfel:
”Cap” este pentru ”linie” la fel cum ”sabot” este pentru: pantof, mocasin, sandală, cizmă, frână
Raspunsul corect este: frână.
Citește și: Test de inteligență: ”Ce număr lipsește din din figură”. Ai 3 minute să dai răspunsul. L-ai găsit?
Ce este un test de inteligență?
Testul de inteligență este o metodă care face parte din diagnosticul psihologic, ea stabilește gradul de inteligență al al unei persoane. Aceste teste pot stabili capacitatea cognitivă în viața de toate zilele a individului.
Citește și: Test de inteligență. ”Ce literă ar trebui să înlocuiască semnul întrebării” Tu ai găsit răspunsul?
Ele pot prevedea succesul sau eșecul persoanei examinate în urmarea unor școli sau în exercitarea unor anumite profesii. De asemenea sunt măsuri ajutătoare în stabilirea unor boli psihice ca demența. Cel mai cunoscut dintre aceste metode este stabilirea Coeficientului de inteligență (IQ), conform wikipedia.
La ce ne ajută testele de inteligență?
Citește și: Test de inteligență pentru cei cu un IQ peste medie. ”Ce număr se află în spațiul de intersecție?”
Un mit legat de testele de inteligență este acela că pot fi rezolvate în măsura în care IQ-ul personal ne ajută, însă cercetătoarea Angela Lee Duckworth are, portivit Descoperă.ro, o altă părere: ,,Descoperirile arată că pentru a obţine un punctaj mare la testele de inteligenţă este nevoie atât de inteligenţă, cât şi de motivaţie. Rezultatele slabe la aceste teste pot fi datorate atât unei inteligenţe scăzute, cât şi a unei lipse de motivaţie”.
Conform studiului său, publicat în pubmed, stimulentele au crescut scorurile IQ cu o medie de 0,64 SD, cu efecte mai mari pentru indivizii cu scoruri IQ de bază mai mici. În concluzie, în condiții de cercetare cu mize reduse, unii indivizi încearcă mai mult decât alții să rezolve situații dificile.