Sosul iubit de români care conține extrem de mult zahăr. Medicii spun că este letal pentru organism

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.07.2024 - 08:51
Sosul iubit de români care conține extrem de mult zahăr. Medicii spun că este letal pentru organism - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Sosul iubit de români care conține extrem de mult zahăr. Medicii spun că este letal pentru organism. Despre ce sos este vorba și cum putem să-l consumăm fără probleme?

SHARE

Sosul iubit de români care conține extrem de mult zahăr. Medicii spun că este letal pentru organism. Despre ce sos este vorba și cum putem să-l consumăm fără probleme?

Sosul iubit de români, care conține foarte mult zahăr 

Sosurile sunt cea mai buna completare a nenumaratelor retete.  Capabile să ofere arome incredibile chiar și celor mai lipsite de gust, sunt, fără îndoială, reginele oricărui fel de mâncare: cartofi prăjiți, fripturi, hamburgeri, nuggets, dar și cele mai elaborate , precum pastele, chiftele și chiar tocanite.

Acasă sunt un element de bază care nu poate lipsi; Totuși, când ieșim, ne însoțesc și ei. Toate restaurantele, barurile și francizele de junk food se oferă să-și completeze mesele cu pliculețele pe care le cunoaștem cu toții, în special ketchup și maioneza. Și, într-o anumită măsură, ceea ce nu știm este că, pe lângă faptul că oferă aromă, ne fac și să mâncăm mai mult.

Citește și: FOTO Alternativa bogată în vitamine de 15 ori mai sănătoasă decât somonul și de 10 ori mai ieftină 

Ketchup este al doilea cel mai consumat sos din lume, dupa maioneza. Volumul de consum a fost înregistrat la în jur de 2 milioane de sticle din acest sos, acestea fiind vândute în fiecare zi în întreaga lume.

„Ketchup-ul are la fel de mult zahăr ca o brioșă”, avertizează Boticaria García, nutriționist, „25%”, conchide el. Pe lângă expert, însăși Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU) explică că zahărul conținut într-o porție de ketchup este echivalent cu cel al unui cub.

Zahărul este un nutrient esențial pentru corpul uman, deoarece oferă energia necesară pentru ca creierul și mușchii să funcționeze corect. Cu toate acestea, consumul prea mult ne poate determina nu numai să creștem în greutate, ci poate crește și riscul de boli de inimă , hipertensiune arterială, inflamație cronică și boli hepatice non-alcoolice.

Citește și: 10 lucruri pe care trebuie să le faci pentru un abdomen plat, fără dietă și fără să mergi la sală

„Acele cinci grame sunt cele care te fac să vrei să mănânci compulsiv ”, explică Boticaria, „când scufundăm cartoful în ketchup, zahărul din sos eliberează dopamină, care ne obligă să mâncăm mai mult. Și zahărul ăla, de parcă nu ar fi fost asta. suficient, de asemenea, de la mersul la creier, merge la intestine”, conchide el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te