Serghei Mizil, prietenul lui Nicu Ceaușescu: 80.000 lei/lună în comunism din blugi și video

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.05.2022 - 19:21
Serghei Mizil, prietenul lui Nicu Ceașescu: 80.000 lei/lună în comunism din blugi și video / FB

În cel mai recent episod al seriei de podcasturi, „Pe bune”, realizat de Serghei împreună cu fiica sa mai mică, Ana Mizil, acesta a făcut o dezvăluite surprinzătoare. are o pensie de 1.200 lei/lună.

SHARE

Mizil nu se poate plânge că e sărac. El a făcut mulți bani în comunism, fiind fiul unui important demnitar comunsit.

Serghei Mizil a făcut bani grei pe vremea dictaturii comuniste, aducând lucruri din străinătate pe care le vindea apoi în țară. „Pe mine şi pe alţi amici ne lăsau să ieşim din ţară. La fiecare ieşire aduceam şi vindeam 20 de aparate video, 300 de casete, 400 de geci de blugi, blugi. Mă lăsau să ies de vreo două ori pe an şi nu aveam probleme la vamă. Doar din imprimări de casete puteam să scot cam la o lună jumate 80.000 de lei, echivalentul unei Dacii. Practic nu aveam probleme cu banii... Am avut contract de muncă toată viața mea! Ceaușescu lucra de la 14 ani, eu de la 8 ani. Am lucrat prima dată la un pulover, apoi m-am axat pe scos dopuri de vin! Citeşte întreaga ştire: Ce pensie are Serghei Mizil: „Am avut contract de muncă toată viața mea”. Câți bani primește lunar de la stat.

Citește și: Cum trăiește Serghei Mizil, tovarășul lui Nicușor Ceaușescu, cu o pensie de 1200 de lei

Are o pensie infimă

În timpul discuției online cu un interlocutor, Serghei a spus „Gândiți-vă că eu am pensie 1.200 și mă costă medicamentele 2.000! Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamente, nu mai zic de plătit căldură, masă...”

Fiul fostului demnitar comunist Paul Niculescu Mizil

Serghei Niculescu Mizil, 69 de ani, este fiul fostului demnitar comunist Paul Niculescu Mizil, care ocupat funciile de ministru al educației și de ministru al finanțelor. Serghei a făcut parte dintr-o gașcă celebră a copiilor de demintari comuniști din care făceau parte Nicușor și Zoia Ceaușescu sau Jean Maurer. Serghei a câștigat popularitate întrucât  s-a evidențiat mereu printr-o atitudine rebelă și un discurs fără filtru.

Citește și: Un soldat rus a fost lichidat în timp ce făcea un live pe Tik-Tok despre "succesele" sale în Ucraina

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.