Cum trăiește Serghei Mizil, tovarășul lui Nicușor Ceaușescu, cu o pensie de 1200 de lei

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.04.2022 - 18:29
Serghei Mizil, în tinerețe și acum Foto: Gândul

În cel mai recent episod al seriei de podcasturi, „Pe bune”, realizat de Serghei împreună cu fiica sa mai mică, Ana Mizil, acesta a făcut o dezvăluite surprinzătoare.

SHARE

În timpul discuției online cu un interlocutor, Serghei a spus „Gândiți-vă că eu am pensie 1.200 și mă costă medicamentele 2.000! Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamente, nu mai zic de plătit căldură, masă...”

Citește și: Milionarul Yoav Stern, fostul soț al Oanei Cuzino,în comă, cu fracturi craniene și plămânii afectați

„Vezi că trebuie să aplici pentru vouchere, să nu le pierzi!”, i-a recomandat interlocutorul, făcând referire la un ajutor acordat de stat, ce urmează să fie acordat de luna viitoare.

Citește și: Românul condamnat la moarte în Malaezia, bătut, chinuit și fără dinți. Slabe șanse să vină acasă

Cum ar putea să-și completeze pensia

Guvernanții au decis ca persoanele cu venituri mici să beneficieze, cel mai probabil din luna mai, de un ajutor lunar în valoare de 250 de lei. Ajutorul se va concretiza sub formă de bani, vouchere sau tichete de masă, conform Click. 

Beneficiarii vor fi familiile sau pensionarii care câștigă sub 1.500 de lei. Astfel, Serghei ar avea toate șansele să se califice pentru acordarea ajutorului de la stat. Cu toate acestea, el a reacționat prompt „da, îmi dau 50 de euro!”, lăsând impresia că nu este interesat.

De altfel, din poveștile relatate de Serghei de-a lungul anilor a reieșit că munca nu i-a făcut prea mult cu ochiul: aventuri prin străinătate cu interlopi faimoși din timpul anilor 80, afaceri dubioase în anii 90, toate haiduciile fiind sărbătorite cu cantități generoase de băuturi alcoolice.

serghei mizil nicu ceausescu jpeg
În tinerețe, Serghei(stânga) era nedespărțit de Nicușor Ceaușescu(dreapta) Foto: Click

Peripețiile din străinătate, din anii 80, au ajuns și la urechile Elenei Ceaușescu, iar aceasta a dat ordin ca Sergei să fie încorporat în batalionul disciplinar de la Beiuș. 

Ce a lucrat Serghei Mizil

De fapt, în timpul aceluiași podcast, Serghei a fost luat la întrebări exact pe acest subiect de alt interlocutor: „Nea Serghei, ai zis că nu ai muncit vreodată la stat. Cum de ai pensie”.

Răspunsul acestuia nu a întârziat, bineînțeles în stilul său caracteristic.

„Băi, nea întrebătorule, să-ți explic... La toate firmele, mi-am plătit taxele pentru a avea pensie, plus că sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici, însă de acolo nu mi-a venit pensie. Am avut contract de muncă toată viața mea! Ceaușescu lucra de la 14 ani, eu de la 8 ani. Am lucrat prima dată la un pulover, apoi m-am axat pe scos dopuri de vin!”

Fiul fostului demnitar comunist Paul Niculescu Mizil

Serghei Niculescu Mizil, 69 de ani, este fiul fostului demnitar comunist Paul Niculescu Mizil, care ocupat funciile de ministru al educației și de ministru al finanțelor. Serghei a făcut parte dintr-o gașcă celebră a copiilor de demintari comuniști din care făceau parte Nicușor și Zoia Ceaușescu sau Jean Maurer. Serghei a câștigat popularitate întrucât  s-a evidențiat mereu printr-o atitudine rebelă și un discurs fără filtru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te