Unde sunt deschise pârtiile de schi, snowboard sau săniuș de 1 Decembrie? Care sunt tarifele

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 30.11.2022 - 16:39
Schi cu elicopterul la Muntele Mic. / Foto: weSKI - Muntele Mic
Schi cu elicopterul la Muntele Mic. / Foto: weSKI - Muntele Mic
Tarife skipass la Mădăraș, Harghita
Tarife skipass la Straja (2021-2022)
Tarife skipass Arena Platoş Păltiniş în sezonul 2022/2023
Tarife skipass Muntele Mic

Mini-vacanța de 5 zile de 1 Decembrie vine cu vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă din România. Mai multe stațiuni s-au pregătit și deschid sezonul de schi, snowboarding și săniuș.

SHARE

Anul acesta, mai multe stațiuni, precum Straja, Păltiniș, Mădăraș sau Muntele Mic, s-au pregătit, ajutate, evident, și de condițiile meteo, și deschid sezonul de schi, snowboarding și săniuș pe 30 noiembrie - 1 decembrie.

„Se pare ca iarna a venit să stea pe la noi. Astfel, sezonul de schi va începe joi, 1 decembrie. Vă invităm la un schi de încălzire în minivacanță, pe pârtia mică, Kicsi Súgó!”, au anunțat administratorii de la Mădăraș, potrivit Ski&Outdoor Magazine.

Deocamdată, se va schia pe pârtia cu lungimea de 200 de metri. În viitor, în funcție de condițiile meteo, se vor deschide și celelalte pârtii. Sunt, în total, 5. 

Citește și: Avertisment de la meteorologi. Vin ninsorile în București. Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Drumurile de acces spre Mădăraș sunt acoperite cu zăpadă și gheață. De aceea, reprezentanții stațiunii fac apel la turiștii ce vor veni să-i viziteze să aibă mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă și cu lanțuri antiderapante.

Tarife skipass la Mădăraș în sezonul 2022/2023

La Straja, pe două pârtii zăpada depășește deja 30 de centimetri. „Pârtiile Constantinescu şi Platoul Soarelui au fost amenajate şi vor fi deschise pe 1 decembrie. Încercăm să finalizăm pregătirile şi pe pârtia Mutu. Stratul de zăpadă pe pârtii depăşeşte 30 de centimetri, din care zăpada naturală măsoară 8-10 centimetri, iar diferenţa este zăpadă artificială. Tunurile de zăpadă artificială au fost pornite încă din 18 noiembrie, pentru a ne asigura că vom putea primi schiorii, aşa cum se cuvine”, a declarat, pentru Agerpres, cabanierul Emil Părău, administratorul mai multor pârtii din Straja.

Citește și: VIDEO Primul SUV Ferrari costă 390.000 €. Comenzile au fost oprite, s-a dat producția pe 2 ani

În ceea ce priveşte instalaţiile de transport pe cablu, acestea sunt funcţionale în totalitate. Odată cu inaugurarea sezonului de schi, la 1 decembrie, va porni şi telegondola din Lupeni spre Straja.

Turiştii care doresc să urce în staţiunea Straja cu maşina pot face acest lucru pe drumul judeţean care pleacă din Lupeni, carosabilul fiind în bună stare. Cei care preferă să ajungă în staţiune cu telegondola îşi pot lăsa maşinile în parcarea de la staţia de pornire a telegondolei, în Lupeni, sau în parcarea de la intrarea în Straja.

Tarife skipass la Straja (pe site-ul oficial skistraja.ro apar încă tarifele de sezonul trecut)

Se deschide sezonul de schi și la Arena Platoș din Păltiniș. „Staţiunea Păltiniş se animă, din nou când un nou sezon de schi şi snowboard se deschide la Arena Platoş Păltiniş. Şi se deschide cu multe noutăţi.

O nouă instalaţie de transport pe cablu a fost montată pe pârtia E, până acum o pârtie de legătură între pârtiile A şi D. Prin teleschiul montat, pârtia devine independentă şi oferă şi mai mult spaţiu schiorilor începători care doresc să înveţe tainele acestui frumos sport în perfectă siguranţă”, au anunțat administratorii de la Arena Platoş Păltiniş.

„Complexul nostru este unul destinat în primul rând familiilor şi începătorilor. Ne dorim ca toţi cei care vor să schieze să o poată face în siguranţă, pe pârtii adaptate pentru toate nivelurile de experienţă. Cum la Arena Platoş Păltiniş vin foarte multe familii cu copii, pârtiile destinate începătorilor deveneau deja un pic prea aglomerate, acesta a fost principalul motiv pentru care am modernizat pârtia E, ca să le oferim şi mai mult spaţiu, pentru o experienţă cât mai plăcută”, au adăugat aceștia.

„În ciuda temperaturilor oscilante, tunurile de zăpadă au funcţionat din greu în ultima săptămână şi au acoperit cu zăpadă pârtia D, care va fi deschisă începând de miercuri, 30 noiembrie. În funcţie de temperaturi, în perioada următoare vor fi acoperite cu zăpadă artificială şi celelalte pârtii”, au mai transmis administratorii Arena Platoş Păltiniş.

Complexul de pârtii va funcţiona în minivacanţa de 1 Decembrie, între orele 10,00 – 21,00, de miercuri până vineri inclusiv. Sâmbătă, complexul va fi deschis între orele 09,00 şi 21,00, iar duminică între orele 09,00 şi 17,00.

Staţiunea Păltiniş din judeţul Sibiu se află la altitudinea de 1.442 metri. Complexul de pârtii însumează 3,5 kilometri de pârtii, împărţite pe diferite categorii de dificultate şi nivel, potrivit site-ului oficial.

Tarife skipass Arena Platoş Păltiniş în sezonul 2022/2023

Premieră, la Muntele Mic: Schi-lift cu elicopterul. Experiența costă 250 de euro de persoană 

Prognoza meteo și temperaturile scăzute au permis să începă producerea zăpezii cu tunuri și la Muntele Mic. A și nins destul de consistent și se anunță și zilele viitoare ninsoare.

Anul acesta, în zonă se pregătește ceva unic în Estul Europei: serviciul Helicat. Adică, se poate zbura cu elicopterul de la Muntele Mic până pe vârful Mătania (2.140 de metri) și, apoi, coborî pe schiuri.

Experiența include transportul cu un elicopter Airbus H 125, patru ture de urcare cu ratracul și coborârea pe pârtia de trei kilometri, alături de un ghid certificat, precum și o masă caldă. Durata programului este de aproximativ patru ore.

„Anul acesta zăpada bună de schi a venit pe masivul Nedeia încă înainte de 20 noiembrie. Fiind în avion spre București am văzut cum arată locul și am decis să facem o ieșire în zonă.

Zăpada de aproximativ 50 de centimetri va putea fi testată pe schiuri de prieteni. Adică maximum 20 de persoane la o ieșire, care plătesc o sumă importantă. De fapt, costă în jur de 250 de euro de persoană tot pachetul, care include urcarea cu elicopterul, apoi alte patru urcări cu ratracul, un ghid și o masă caldă.

Nu e mult pentru ce oferă WeSki Muntele Mic, dar poate fi considerat exagerat pentru jumătate din populația României”, a declarat Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin.

Iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi pe cinci pârtii de pe Muntele Mic, două fiind cu telescaun.

Tarife skipass Muntele Mic (sezonul 2021/2022, cele pentru acest an nu au fost publicate încă)

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te