Să nu arunci cafeaua care s-a răcit! Cum o folosești să faci prăjituri și să înviorezi plantele?

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.06.2024 - 17:44
De ce să nu arunci cafeau care s-a răcit? Cum o folosești să faci prăjituri și să înviorezi plantele - Foto: Freepik

De ce nu arunci cafeaua care s-a răcit? Cum o folosești să faci prăjituri și să înviorezi plantele îți spunem în articolul de mai jos.

SHARE

Dacă ceașca de cafea se răcește prea repede, consumatorii nu trebuie să toarne lichidul în chiuvetă. Băutura poate rezolva mai multe probleme ca remediu casnic.

Citește și: Un medicament pentru pierderea în greutate este eficient în tratarea sforăitului în somn

De ce să nu arunci cafeaua care s-a răcit? Cum o folosești să faci prăjituri și să înviorezi plantele

 Cafeaua (caldă) de dimineață alungă tristețea și grijile - acest proverb german bine cunoscut subliniază nu numai efectul înveselitor al băuturii calde, ci și influența sa pozitivă asupra bunăstării generale. În schimb, cafeaua rece poate avea efectul opus asupra multor consumatori, deoarece adesea și-a pierdut aroma. Cu toate acestea, consumatorii ar trebui să fie atenți să nu îndepărteze pur și simplu lichidul.

Citește și: Descoperirea incredibilă care ar putea combate boala Alzheimer. Are un efect „protector”

O greșeală tipică este reîncălzirea cafelei

Acest lucru se datorează faptului că băutura de dimineață își pierde toată aroma atunci când este încălzită și, prin urmare, are un gust mai puțin intens. Cu toate acestea, înainte ca lichidul să ajungă la canalizare, acesta poate fi reutilizat ca remediu casnic - cu condiția să nu fi fost amestecat cu lapte.

Nu aruncați niciodată cafeaua rece: băutura acționează ca un turbo fertilizator

Grădinarii amatori, în special, ar trebui să fie conștienți de acest truc de viață: Cafeaua servește drept fertilizator natural pentru plantele din grădină. În loc să folosiți zațul de cafea, care conține azot, sulf și fosfor, lichidul negru din ceașcă este perfect.

Pentru a obține acest turbofertilizator ieftin, consumatorii amestecă băutura cu apă într-un raport de 1:1 și apoi udă cu grijă plantele cu ea. Ei repetă această procedură la fiecare patru săptămâni.

Nu aruncați niciodată cafeaua rece: folosiți băutura ca ingredient într-o prăjitură

Dacă rămâi fără lapte în bucătărie, nu trebuie să intri în panică. Cafeaua rece poate fi o alternativă foarte practică - mai ales atunci când coci un tort. Dacă produsele de patiserie nu au o aromă suficient de puternică de aur negru, există un alt pont de viață: lichidul poate fi amestecat cu puțin zahăr pudră pentru a face o glazură de tort.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te