Richard Mille RM25-01 Tourbillon-ul lui Rambo

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 07.09.2018 - 07:31

Ultima creație a tânărului producător de ceasuri de lux din Cantonul Jura, Elveția, Richard Mille, nu face niciun compromis.

SHARE

Realizat în colaborare cu Rambo, cu binecunoscutul și îndrăgitul star hollywoodian al filmelor de acțiune Sylvester Stallone, Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure este un fel de briceag elvețian al ceasurilor. Este extrem de rezistent, având carcasa făcută din titan de gradul 5 și, pe lângă funcțiile obișnuite, dispune de busolă și nivelă, pentru ca aventurierul care va da circa un milion de euro pe unul dintre cele 20 de exemplare produse să se poată orienta și în cea mai deasă junglă vietnameză.

Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure dispune de un mic compartiment ermetic pentru pastile speciale pentru purificarea unui litru de apă

Sub carcasa cu un design destul de încărcat, se află un mecanism care combină o complicație de tip „tourbillon“, cu o nouă mișcare complexă de cronograf, care bate cu o frecvență de 3 Hz. Iar specialiștii orologeri au reușit să optimizeze consumul de energie, ceasul având o rezervă 70 de ore, ce poate fi verificată în orice moment prin apăsarea a două butoane.

Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure este construit să reziste la presiuni extreme, de până la 100 de metri adâncime în apă. Și, datorită, celor două capace interșanjabile, poate răspunde unei palete mai largi de nevoi. Capacul din titan de gradul 5 acoperit cu DLC, un material nanocompozit dur și rezistent la coroziune, transformă ceasul în busolă. Mai mult, capacul-busolă poate fi folosit și separat de ceas. Iar cel de-al doilea capac transformă ceasul într-unul universal. Este suficient să îndreptați limba mică către Soare și să rotiți cadranul până indică ora locală. 

În dreptul orei “2/14“, Richard Mille RM 25-01 Tourbillon Adventure dispune de un mic compartiment ermetic pentru pastile speciale pentru purificarea unui litru de apă. În funcție de  gradul de poluare al acesteia, apa este purificată și poate fi băută într-un interval de 30 – 120 de minute.

Sub carcasa cu un design destul de încărcat, se află un mecanism care combină o complicație de tip „tourbillon“, cu o nouă mișcare complexă de cronograf, care bate cu o frecvență de 3 Hz

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.