duminică 05 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Rețetă MAIONEZĂ în 3 minute: Nu se taie, n-are chimicale și cere puține ingrediente. Iese oricui!

Data publicării: 23.12.2024 • 17:17 Data actualizării: 23.12.2024 • 18:21
Rețetă MAIONEZĂ în 3 minute: Nu se taie, n-are chimicale și cere puține ingrediente. Iese oricui: FOTO - Pexels/Pixabay(imagine cu rol ilustrativ)
Rețetă MAIONEZĂ în 3 minute: Nu se taie, n-are chimicale și cere puține ingrediente. Iese oricui: FOTO - Pexels/Pixabay(imagine cu rol ilustrativ)

Rețetă MAIONEZĂ în 3 minute: Nu se taie, n-are chimicale și cere puține ingrediente. Iese oricui! În doar 3 minute, cu doar câteva ingrediente și un blender vertical, vei obține o maioneză fină și cremoasă, fără conservanți adăugați. Se păstrează la frigider până la 2 zile.

Cu siguranță nu îți dorești să pierzi prea mult timp pregătind maioneza pentru salata de boeuf!

Dacă ești în căutarea unei rețete rapide, dar totuși savuroase, avem soluția perfectă pentru tine.

Rețetă MAIONEZĂ în 3 minute: Nu se taie, n-are chimicale și cere puține ingrediente. Iese oricui

În doar 3 minute, cu doar câteva ingrediente și un blender vertical, vei obține o maioneză fină și cremoasă, fără conservanți adăugați.

Descoperă pașii pentru a obține cea mai rapidă și gustoasă maioneză de casă!

Ingrediente:

- 1 ou întreg, la temperatura camerei
- 200 ml ulei (de floarea-soarelui sau alt ulei neutru)
- 1 linguriță de muștar
- 1 lingură de suc de lămâie sau oțet
- Sare, după gust

Ustensile necesare:

- Un blender vertical
- Un recipient cilindric și îngust (de preferat cel care vine cu blenderul vertical sau un borcan înalt)

Metodă de preparare maioneză:

1. Pregătirea ingredientelor

Asigură-te că toate ingredientele sunt la temperatura camerei.

Dacă oul este prea rece, maioneza poate să nu se lege.

2. Adaugă ingredientele în recipient

Pune în recipient, în această ordine: oul întreg, muștarul, sucul de lămâie (sau oțetul) și uleiul.

Nu amesteca încă!

Citește și: De ce se taie maioneza pentru salata de boeuf? Secretul pentru a avea sosul perfect

3. Blendează maioneza

Introdu blenderul vertical până la baza recipientului, astfel încât să acopere gălbenușul.

Pornește blenderul și menține-l fix pentru 10-15 secunde.

Vei observa cum maioneza începe să se formeze la baza recipientului.

4. Finalizează procesul

Ridică ușor blenderul vertical, în timp ce mixezi, pentru a încorpora treptat uleiul de la suprafață.

Continuă până când maioneza este complet omogenă și are consistența dorită.

Citește și: Trucurile lui Scărlătescu pentru un cozonac delicios și spectaculos! Ingredientele ce fac diferența

5. Adaugă sare și ajustează gustul

Gusta maioneza și adaugă sare după preferință.

Dacă vrei o maioneză mai acrișoară, poți adăuga încă puțin suc de lămâie.

Sfaturi utile:

  • Pentru o aromă diferită, poți adăuga 1-2 căței de usturoi zdrobiți sau ierburi aromatice.
  • Dacă maioneza iese prea groasă, adaugă câteva picături de apă rece și mixează din nou.

Gata în 3 minute!

Această maioneză este rapidă, delicioasă și fără conservanți, fiind perfectă pentru salate, sandwich-uri sau alte preparate preferate. Se păstrează la frigider într-un recipient sigilat, până la 2 zile.

Mai multe articole din secțiunea Timp liber

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră