Recunoașteți personajul? Adulată de public, renunță la fim pentru o iubire trecătoare. Avea 27 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.08.2023 - 20:14
Ciuleandra - Foto: Facebook /

Una din cele mai iubite actrițe de către public alege să se retragă din lumina reflectoarelor la o vârstă fragedă. Motivul a fost unul incredibil: s-a îndrăgostit nebunește de un băiat și a fugit cu el în lume.

SHARE

Anca Szönyi a fost una din cele mai frumoase și sensibile actrițe din anii 80. Sergiu Nicolaescu o va distribui în rolul principal. Se credea că din acel moment va începe o ascensiune fulminantă în lumea filmului. Nu a fost așa. 

Anca Szönyi va străluci în Ciuleandra pe când avea 25 de ani. Doi ani mai târziu se îndrăgostește fulgerător și pleacă din România. 

Recunoașteți personajul? Adulată de public, renunță la fim pentru o iubire trecătoare. Avea 27 ani

Ciuleandra a fost propunerea României la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 1986, dar nu a fost nominalizat în competiție. Filmul a reprezentat România la Festivalul de la Karlovy-Vary din 1986.

Anca Szönyi Thomas s-a născut în 1960 și mai e este cunoscută și ca Anca Nicola sau Anca S. Thomas în lumea cinematografiei. Anca nu avea studii de teatru sau film. A dat concurs și a fost aleasă dintre 100 de fete. A absolvit în anul 1982 cursurile Facultății de Artă Monumentală și Restaurare ale Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București.

În paralel cu interpretărie din filme s-a ocupat de lucrări de restaurare a mânăstirilor din România, a făcut parte din echipa de restaurare a Teatrului „Maria Filotti” din Brăila

A fugit  la Paris

 „În perioada aceea am trăit o poveste de dragoste cu un român din Paris, fapt care m-a făcut să prelungesc șederea mea acolo.

Citește și: 40 de ani este diva Teatrului Național din Craiova. Concediată, își vinde casa și ridică o biserică

Relația a fost un eșec, lucru care s-a dovedit a fi, în final, ideal atât pentru el, cât și pentru mine. Am intrat apoi în vria voiajelor. Tot ce-mi doream era să călătoresc. În niciun caz nu mă hotărâsem să rămân definitiv. De altfel, eu n-am cerut niciodată azil politic. Pur și simplu s-a întâmplat să îmi tot prelungesc șederea pentru că apăreau alte și alte priorități până când am rămas de tot. Așa a fost să fie.“

Citește și: Cezara Dafinescu renunță la căsnicia cu George Motoi pentru marea iubire. Vor fi împreună doar 7 ani

Într-o zi a oprit-o cineva pe stradă și a întrebat-o dacă este manechin. Nu era și nici nu prea mai avea de gând să stea prin Paris. Totuși a răspuns invitației de a se duce la un casting. De-acolo s-au legat câteva contracte mici de film și publicitate pe care le-a onorat cu succes.

Citește și: Actrița, care la 22 ani era „mireasa” lui Paul Belmondo, renunță la film. Dispare pentru 3 decenii

„Pe aceeași filieră am câștigat un casting la Los Angeles. Urma să fiu partenera lui Bruce Willis, iar filmările aveau loc în Italia. De necrezut. Ajunsă la Roma, cazată într-un faimos hotel, cu două zile înainte de începerea filmărilor, echipa de producție a realizat că nu aveam nicidecum dreptul oficial-legal de a lucra pentru Statele Unite! Contractul a fost reziliat. Am crezut că înnebunesc de revoltă, supărare, decepție… În cele din urmă rolul meu a fost interpretat de Andie McDowell, potrivit tabu.

Actrița s-a stabilit în Franța în 1987 și s-a căsătorit în 1993 cu politicianul și omul de afaceri francez Jean-Pierre Thomas.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te