Primul smartphone de 1TB

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 24.08.2018 - 07:06
„Infinity Display“-ul cu o diagonală de 6,4 inch dispune de tehnologie „Super AMOLED“ și este cu 0,1 inch mai mare decât cel al precedentului model, Note 8, ceea ce a dus și la modificarea dimensiunilor telefonului

Mai mare decât orice Note din toate unghiurile, Samsung Galaxy Note 9 are un ecran mai generos, o baterie mai puternică și o capacitate de stocare opțională de până la 1TB.

SHARE

Camera video promite fotografii și mai bune, dar nu filmează HDR, iar „creionul magic“, stylus-ul S Pen, a primit tehnolgie Bluetooth. Prezentarea noului model a avut loc pe 9 august, la New York, iar lansarea este programată pe 24 august, Samsung dorind astfel să ia fața celor de la Apple, care au anunțat că iPhone 9 și iPhone 11 vor veni în septembrie.

„Infinity Display“-ul cu o diagonală de 6,4 inch dispune de tehnologie „Super AMOLED“ și este cu 0,1 inch mai mare decât cel al precedentului model, Note 8, ceea ce a dus și la modificarea dimensiunilor telefonului. Dacă Note 8 avea 162,5 x 74,8 x 8,6 mm, Note 9 este puțin mai lat și mai scurt și o idee mai gros, având 161,9 x 76,6 x 8,8 mm. Bateria cu o capacitate de 4.000 mAh asigură o autonomie de cel puțin 24 de ore în contextul unei utilizări intense și dispune de capacitate de încărcare Fast Charging și Fast Wireless Charging. În ceea ce privește greutatea, Note 9 cântărește cu șase grame mai mult decât Note 8 (201 g vs.195 g). 

Bateria noului Samsung Galaxy Note 9 are o capacitate de 4.000 mAh ceea ce și asigură o autonomie de cel puțin 24 de ore

Noul vârf de gamă al smartphone-urilor Samsung are două versiuni, dar aceeași baterie. „Entry level“-ul dispune de 6 GB de memorie RAM și un spațiu de stocare intern de 128 GB. Iar versiunea de top oferă 8 GB de memorie RAM și un spațiu de stocare intern de 512 GB. Cu ajutorul unui card microSD de 512 GB, Note 9 devine, prin urmare, primul smartphone de 1 TB. Nu există multe laptopuri pe piață cu HDD de 1 TB, dar și prețul este pe măsură. Cotații oficiale pentru piața din România nu există încă, dar prețul pe Amazon este de 1.399 de dolari, similar cu cel al iPhone X.

În ceea ce privește partea foto/video, Galaxy Note 9 este dotat cu o cameră de 12 Megapixeli, cu un obiectiv inovator, cu diafragmă duală, care se adaptează în mod inteligent la lumina înconjurătoare. Modul F1.5 deschide cadrele cu luminozitate scăzută, în timp ce modul F2.4 ajută la obținerea unor fotografii clare. Dacă lumina tot nu este suficientă, modul HDR reduce efectul de pixelare, pentru a păstra detaliile clare și culorile vii, fără decolorarea surselor de lumină. De asemenea, camera oferă zoom optic „2x“, teleobiectivul și obiectivul cu unghi larg funcționează împreună, iar funcția „Scene Optimizer“ are 20 de moduri presetate – portret, peisaj, animale, verdeață, cer, copaci, plajă, mâncare, zăpadă, răsărit și apus, etc..

Note 9 este un gadget aproape complet, fiind optimizat pentru jocuri și rezistent la apă și praf. Smartphone-ul dispune de un sistem de răcire apă-carbon, iar funcția Smart Performance Adjuster ajustează automat resursele pentru a evita fragmentarea jocurilor. În apă, telefonul rezistă până la 30 de minute, la o adâncime de maximum 1,5 metri, fiind clasificat IP68. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te