O nouă metodă de a slăbi rapid. Ajută mult la creșterea echilibrului și îmbunătățește respirația

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.11.2023 - 16:38
O nouă metodă de a slăbi rapid. Ajută mult la creșterea echilibrului și îmbunătățește respirația Foto: PIxabay.com - rol ilustrativ

Cercetătorii spun că această metodă de antrenament este foarte bună pentru slăbit dar ajută foarte mult la menținerea sănătății și creșterea echilibrului. Copiii fac asta în joacă iar adulților li se pare o prostie.

SHARE

Chiar dacă nu crezi că ai probleme cu greutatea sau cu echilibrul, încearcă totuși acest exercițiu. Vei vedea îmbunătățiri ale stării generale ân câteva săptămâni. 

Specialiștii spun că astfel ne folosim mușchii pe care nu îi utilizăm în mod frecvent.

O nouă metodă de a slăbi rapid. Ajută mult la creșterea echilibrului și îmbunătățește respirația

Mergeți în orice sală de sport și puteți găsi pe cineva mergând cu spatele pe o bandă de alergare sau pedalând în marșarier pe o mașină eliptică. În timp ce unii pot folosi mișcarea inversă ca parte a unui regim de terapie fizică, alții pot face acest lucru pentru a-și îmbunătăți starea fizică și sănătatea generală.

„Cred că este uimitor să adaugi o mișcare înapoi în ziua ta”, a spus Grayson Wickham, terapeut fizic la Lux Physical Therapy and Functional Medicine din New York City. „Oamenii stau mult prea mult astăzi, plus că le lipsește mișcarea variată.”

Citește și: Dacă respecți aceste reguli vei putea slăbi 5 kg pe săptămână. Uite aici secretul!

Au fost făcute destul de multe studii cu privire la beneficiile potențiale ale mersului retro, un termen comun pentru mersul cu spate. Potrivit unui studiu din martie 2021, participanții care au mers cu spatele pe o bandă de alergare timp de 30 de minute la un moment dat, timp de patru săptămâni, și-au crescut echilibrul, ritmul de mers și fitness-ul cardiopulmonar .

În plus, un grup de femei și-a scăzut grăsimea corporală și și-au îmbunătățit fitness-ul cardiorespirator după un program de șase săptămâni de alergare și mers înapoi, conform unui studiu clinic , ale cărui rezultate au fost publicate într-un număr din aprilie 2005 al Jurnalului Internațional de Medicamente pentru sportivi.

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Alte studii arată că mișcarea înapoi poate ajuta cei cu osteoartrita la genunchi și dureri cronice de spate , plus îmbunătățirea mersului și echilibrul .

Mersul în spate îți poate ascuți mintea și te poate ajuta să devii mai atent, deoarece creierul tău trebuie să fie mai alert atunci când se mișcă în acest mod inedit. Din acest motiv, plus faptul că mișcarea înapoi ajută la echilibru, adulții în vârstă pot beneficia în special de încorporarea unor plimbări înapoi în rutina lor, așa cum indică un  studiu din 2021  asupra pacienților cu AVC cronic.

Schimbați mușchii pe care îi folosiți

De ce este atât de utilă mișcarea înapoi? „Când te propulsezi înainte, aceasta este o mișcare dominantă a ischio-jambierului”, a spus Landry Estes, un specialist certificat în forță și condiționare din College Station, Texas. „Dacă mergi cu spatele, este o inversare a rolului, în care quad-urile îți trag și faci extensii de genunchi.”

Ca rezultat, lucrezi diferiți mușchi, ceea ce este întotdeauna benefic, plus câștigând forță. „Puterea învinge o mulțime de deficiențe”, a spus Estes.

De asemenea, îți miști corpul într-un mod atipic. Majoritatea oamenilor își petrec zilele trăind și mișcându-se în planul sagital (mișcare înainte și înapoi) și aproape exclusiv în planul sagital înainte, a spus Wickham.

Citește și: A slăbit 50 de kilograme într-un an. ”Am ajuns de la mărimea 6XL la M”. Ce dietă a ținut

„Corpul se adaptează la pozițiile și mișcările și posturile pe care le faci cel mai des”, a spus Wickham. „Aceasta poate duce la strângerea mușchilor și a articulațiilor, ceea ce duce la compensarea articulațiilor, ceea ce duce la uzura articulațiilor, apoi durere și răni. Cu cât putem adăuga mai multe mișcări variate în activitățile noastre de zi cu zi sau în sală, este cu atât mai benefic pentru organism.”

Cum să începeți o rutină de mers înapoi

Mișcarea retro nu este o idee nouă. Oamenii din China au mers înapoi de secole pentru sănătatea fizică și mentală. Deplasarea înapoi este, de asemenea, obișnuită în sport - gândiți-vă jucătorii de fotbal și arbitrii.

Există chiar și câteva curse de alergare și mers pe jos, plus oameni care se mișcă în sens invers în timp ce concurează la evenimente celebre, cum ar fi Maratonul din Boston. Loren Zitomersky a făcut acest lucru în 2018 pentru a strânge bani pentru cercetarea epilepsiei și pentru a încerca să doboare un record mondial. (A reușit pe primul, dar nu pe cel din urmă.)

Este destul de ușor să începi. Cheia, ca în cazul oricărui exercițiu nou, este să-l luați încet. Ai putea începe prin a merge înapoi timp de cinci minute de câteva ori pe săptămână, a spus Wickham. Sau faceți o plimbare de 20 de minute, cinci dintre acele minute deplasându-se în sens invers. Pe măsură ce corpul tău se obișnuiește cu mișcarea, poți crește timpul și ritmul sau poți încerca mișcări mai provocatoare, cum ar fi mersul cu spate într-o ghemuială.

Citește și: ”De la măsura XL, la XS”. Dieta super ușoară prin care o tânără a slăbit 30 de kilograme într-un an

„Dacă ești mai tânăr și faci sport în mod regulat, probabil că poți merge cu spatele atât timp cât vrei”, a spus Wickham. „Este relativ sigur, în sine.”

Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Opțiuni în aer liber versus banda de alergare

Mersul cu spatele în timp ce trage o sanie este unul dintre exercițiile pe care Estes îl favorizează. Dar el a spus că este grozav să mergi înapoi pe o bandă de alergare autoalimentată, dacă poți găsi una. În timp ce benzile de alergare motorizate sunt, de asemenea, o opțiune, este mai benefic să lucrezi cu propriile puteri, a spus Estes.

Plimbarea rcu spatele afară este o altă opțiune și o recomandă Wickham. „În timp ce banda de alergare simulează mersul pe jos, nu este la fel de natural. În plus, ai potențialul de a cădea. Când cazi afară, este mai puțin periculos.”

Dacă optați pentru mersul retro pe o bandă de alergare, în special una motorizată, începeți prin a ține balustradele și setați viteza destul de lentă. Pe măsură ce vă obișnuiți cu mișcarea, puteți merge mai repede, puteți crește înclinația și puteți lăsa balustradele.

Dacă alegeți să încercați afară, alegeți mai întâi un loc fără pericole, cum ar fi o zonă cu iarbă într-un parc. Apoi începe-ți aventura retro, ținându-ți capul și pieptul drept în timp ce te rostogolești de la degetul mare la călcâi.

Deși s-ar putea să aveți nevoie ocazional să vă uitați peste umăr, nu doriți să faceți acest lucru în mod constant, deoarece asta vă contorsionează corpul O altă opțiune este să mergi cu un prieten care merge înainte și care poate servi drept ochi. După câteva minute, schimbă rolurile pentru ca și prietenul tău să poată culege beneficiile.

„Este atât de grozav să faci mișcări variate”, a spus Wickham. „Și unul dintre aceștia este să faci lucrurile invers.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te