O familie de români jură că nu mai calcă în Thassos. A luat amendă de parcare și a rămas fără numere

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.06.2023 - 12:10
O familie de români jură că nu mai calcă în Thassos. A luat amendă de parcare și a rămas fără numere - Foto: Facebook/Forum Thassos - Imagine cu rol ilustrativ

Românii, ca, de altfel, și grecii, sunt obișnuiți să parcheze unde vor, când vor. Iar când sunt sancționați se declară indignați. Este și cazul unei familii de români care a parcat mașina neregulamentar în orașul Prinos din Thassos, a luat amendă și a rămas fără numere.

SHARE

Conform Codului rutier din Grecia, dacă poliția depistează un autovehicul parcat neregulamentar, în funcție de circumstanțe, șoferul este sancționat cu amendă de 20 de euro sau 40 de euro, plăcuțele de înmatriculare ale vehiculului sunt reținute pentru 10 ori 20 de zile și puteți rămâne și fără permis 10 sau 20 de zile.

Concret, dacă parcați într-o zonă în care există un indicator pentru parcarea sau oprirea interzisă, amenda este de 40 de euro. Poliția poate reține plăcuțele de înmatriculare ale vehiculului și permisul de conducere al șoferului pentru 20 de zile.

Citește și: VIDEO Cât costă feribotul către Thassos, Corfu și Zakynthos? Prețurile au crescut puțin

Dacă parcați astfel încât se îngreunează trecerea vehiculelor de intervenție sau de interes public (autobuz, ambulanță, mașină de pompieri, etc.), chiar dacă nu există indicator pentru parcarea sau oprirea interzisă, amenda este de 20 de euro, iar poliția poate reține plăcuțele de înmatriculare și permisul șoferului pentru 10 zile.

O familie de români jură că nu mai calcă în Thassos. A luat amendă de parcare și a rămas fără numere

O familie de români aflată în vacanță în Thassos, care a parcat mașina neregulamentar în orașul Prinos, a luat amendă și a rămas fără plăcuțe de înmatriculare, s-a declarat indignată de sancțiune și de atitudinea discriminatorie a polițiștilor pe Facebook și jură că nu mai calcă pe insulă. 

Citește și: Românii „fug” în Grecia, la mare: „E mai ieftin, știu să trateze turiștii”. Mix grill - 26 €/2 pers

„Mi se pare important să vă povestesc ce am pățit în Thassos sperând să nu pățească şi alți români același lucru!

Am parcat in zona pieței din Prinos, 10 min mai târziu fără să fie semn cu staționare/ oprire interzisă şi ne încurcând traficul, în condițiile în care mai erau şi alte mașini (cu nr de Grecia) parcate acolo, ne-am trezit cu amendă şi plăcuțele de înmatriculare luate.

Nefiind cunoscători distinctei limbi elene, am rugat pe cineva sa ne explice ce trebuie să facem şi ne-a spus să mergem la cea mai apropiată secție de poliţie, ceea ce am si făcut… un comportament cel puțin bizar şi extrem de agresiv al domnilor polițiști, care au început să ţipe, efectiv la noi de parcă eram cei mai mari infractori din Thassos. 

În momentul în care i-am rugat frumos să ne explice cu ce am greșit şi de ce ne-au ridicat şi numerele, asta în condițiile în care eram cu 2 copii după noi ( 2 ani și 5 ani) evident că fetele s-au speriat foarte tare! 

Citește și: Speriați de ce au găsit pe litoral, doi români au fugit cu autocarul la Balcic. E cu 30% mai ieftin

Într-un final am ajuns la posta să plătim amenda, unde, surpriza erau doar români cu amenzi… în sediul politiei din Thassos town, unde am fost trimiși după numere, din nou același tip agresiv l-am găsit şi aici şi foarte ofuscați că i-am rugat să ne explice din nou unde am greșit ca să nu o mai reperam, i-au fost smulse numerele din mână, soțului şi au început să urle la el, spunându-i să revină după numere după 20 zile…ca așa e legea…

Noi timp de 8 ani, am venit în fiecare an de 2 ori… Cu părere de rău, după această experienţă noi nu vom mai călca vreodată pe aici…nu suntem deloc bine primiți şi nu vrem să îi mai încurcăm cu banii lăsați în aceasta insulică. So, have fun şi mare atenție”, a scris o turistă româncă pe Forum Thassos

Evident, reacțiile membrilor Forum Thassos nu au întârziat să apară:

- „O sa iti explic eu cu calm care a fost problema: ai parcat intr-un loc nepermis 🙂 Nu esti prima si din pacate nici ultima.”

- „DAR in rest, pe langa atitudinea lor, a fost ok pe insula, da? Ca doar d-aia reveniti de 8 ani, nu? 🙂 Sa nu cumva sa inteleaga cei care citesc postarea ca ce ati patit voi se intampla mereu. Sunteti un caz destul de izolat, din ce stiu eu. Si cine a mai patit ceva asemanator, ori a incalcat legea grav (gen parcare pe locul persoanelor cu dizabilitati) sau au facut scandal mai mare decat trebuia, vinovati fiind.”

- „Pai nu sunt numai turisti (sa nu zic romani) educati pe insula. E regretabil ce vi s-a intamplat dar cred ca au motivele lor.”

- „Săptămâna trecută se întâmpla același lucru, în Potos, însă doar cu persoanele care au parcat neregulamentar. Trebuie doar să fiți atenți. În rest nu aveți de ce să vă speriați!”

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te