Ultimele ore din viața Prințesei Diana. Un ultimul stigăt de disperare: „Doamne, ce s-a întâmplat”

DE Bianca Iosef | Actualizat: 13.01.2023 - 17:15
Prințesa Diana- Foto: GOOD HOUSEKEEPING

Accidentul și moartea Prințesei Diana au fost evenimente triste, dar foarte controversate și în ziua de astăzi, la mai bine de 20 de ani de la incident. Prințesa a decedat în Paris, unde se afla alături de iubitul său, Dodi Fayed.

SHARE

Îngrozitorul accident de mașină care a ucis-o pe prințesa Diana, dar și peiubitul ei Dodi Fayed și pe șoferul Henri Paul în 1997 a zguduit întreaga lume. Ultimele cuvinte ale prințesei Diana subliniază cu adevărat cât de tragică a fost acea noapte fatidică. Dar este doar o parte din cronologia a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele săptămâni din viață ale Prințesei Diana. 

Într-una dintre primele relatări detaliate în urma accidentului, medicul francez Frederic Mailliez a declarat că a început să o trateze pe prințesa Diana, fără să-și dea seama la momentul respectiv cine era. În timp ce Diana se străduia să respire, ea scotea strigăte de durere și a tot repetat cât de mult o durea până și-a pierdut cunoștința, a spus dr. Mailliez. Alte rapoarte de la acea vreme au susținut în mod specific că ea a strigat: „O, Doamne, lasă-mă în pace”, potrivit RD.

Noi dezvăluiri despre moartea Prințesei

Povești noi au continuat să apară ani mai târziu despre ultimele cuvinte ale Prințesei Diana. La aniversarea a 20 de ani de la moartea Prințesei Diana, pompierul francez Xavier Gourmelon a declarat că echipa sa a fost prima care a ajuns la locul accidentului.

Citește și: Un cimpanzeu din cea mai rară specie s-a născut la o grădină zoologică: 80% din populație a dispărut

Xavier Gourmelon a spus cum a crezut că i-a salvat viața dându-i CPR câteva momente după accidentul ei fatal de mașină la Paris.

Citește și: Legile educației: Liceele pot organiza examen de admitere. Bacalaureat cu 10 probe

Prințesa era conștientă și avea ochii deschiși în timp ce el a tras-o din mașină - doar pentru a suferi un stop cardiac când a fost pusă ușor pe o targă.

„Când am ajuns, avea ochii deschiși și era conștientă”, a spus el. Înainte să fie scoasă din mașină, el a ținut-o de mână și a mângâiat-o. 

„Doamne, ce s-a întâmplat”, l-a întrebat Diana, în ceea ce se spune că ar fi fost ultimele ei cuvinte.

Pompierul a adăugat: „I-am masat inima și câteva secunde mai târziu a început din nou să respire. A fost o ușurare, desigur, pentru că, ca prim interventor, vrei să salvezi vieți – și asta credeam că am făcut.”

„Sincer să fiu am crezut că va trăi. Din câte știam eu când era în ambulanță era în viață și mă așteptam să trăiască. Dar am aflat mai târziu că a murit în spital. A fost foarte supărător”, a declarat pompierul pentru The Sun.

Pompierul și-ar fi ținut secretă experiența (cu excepția cazului în care a dat mărturie în ancheta Dianei în 2007) până a părăsit pompierii, deoarece pompierii francezi nu au voie să vorbesc cu mass-media.

Ultimele zile în viață

La sfârșitul verii, s-a raportat că Diana se afla într-o croazieră pe Marea Mediterană pe iahtul de lux al iubitului ei, Dodi. Au călătorit din sudul Franței în Sardinia înainte de a zbura la Paris sâmbătă, 30 august.

După perioada petrecută în Sardinia, Diana și Dodi au călătorit împreună la Paris. După o cină la hotelul Ritz în acea seară, au plecat într-o limuzină și au fost urmăriți de fotografi pe motociclete. Goana a dus la o tragedie într-un pasaj subteran din capitala Franței. La primele ore ale dimineții de duminică, Diana, Dodi și șoferul lor, Henri Paul, au murit când mașina lor s-a lovit în tunelul Pont de l'Alma, potrivit GH.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te