Mirela a venit pentru un șlagăr și a rămas o viață întreagă. Un cadou la ușa lui Cornel Fugaru

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.04.2023 - 19:59
Cornel și Mirela Fugaru - Foto: Colaj / Arhiva
Cornel și Mirela Fugaru - Foto: Captura Video

Mirela Fugaru și soțul ei, compozitorul Cornel Fugaru, au format unul dintre cele mai îndrăgite cupluri muzicale ale României anilor 80. Mirela împlinește 69 de ani. Cornel Fugaru ne-a părăsit, din păcate, în anul 2011.

SHARE

Mirela Fugaru, o iubită artistă de muzică ușoară, apreciată în anii 1980, a făcut duete cu soțul său. El compunea, ea scria versurile. Au interpretat melodii precum „Doar marea”, „Atât cât vom fi împreună”.

Mirela Fugaru, cucerită cu un șlagăr de viitorul soț 

”Fuseserăm invitaţi la emisiunea lui Tudor Vornicu pentru a susţine un recital cu public, evident, în direct. Desigur, primisem aceleaşi indicaţii precise cu privire la comportament şi prezenţă scenică, dar noi am hotărât altceva. (…)

Când trebuia să interpretăm ultima melodie – celebrul «Wooly Booly» cu la, la la, am început după primul refren să cântăm în limba engleză şi să dansăm cu frenezie în ritm de rock&roll.

Citește și: Gheorghe Zamfir, divorț de femeia care îl șantaja că se sinucide. Falit, este salvat de un înger

Publicul din studio nu s-a mai putut stăpâni, sala devenise un vulcan, iar spectatorii au început să aplaude, să ţipe şi să danseze…. Gestul nostru a stârnit un iureş de nedescris şi am fost suspendaţi, orice apariţie televizată fiindu-ne interzisă. (…) A doua zi au început să curgă ofertele şi solicitările pentru turnee şi spectacole în ţară”, povestea Cornel Fugaru într-un interviu.

Citește și: Maria Ploae, actrița „frumoasă ca o icoană”, adusă pe calea credinței de un coleg care s-a călugărit

Mirela a practicat stomatologia

Mirela Fugaru a fost medic stomatolog și a practicat această meserie la care a revenit după moartea soțului Cornel Fugaru. 

A debutat în 1975, cu o piesă a lui Horia Moculescu, la un festival la Arad, "Ritmurile tinereții". A fost bine primită și, astfel, a continuat să apară pe scena festivalurilor și a concursurilor de muzică ușoară. Premiile câștigate nu au făcut-o să renunțe la Medicină în favoarea unei cariere artistice.

În 1981, Mirela Voiculescu a venit la București. Destinul a ales altceva. Cornel Fugaru, după ce a văzut-o cântând la televiziune pe tânăra cu timbru vocal puternic și prezență scenică desăvârșită, s-a îndrăgostit de ea, s-au apropiat și s-au căsătorit. 

Din 1984, până la începutul lui 1990, au fost oprite toate concursurile de intrare în București, pentru medicii specialiști, așa că, a făcut naveta de la Călan, Hunedoara, deja căsătorită și cu copil mic.

Cei doi se aflau, fiecare, la al doilea mariaj. Ei s-au recăsătorit și au format un cuplu și pe scenă, cuplu care a funcționat perfect, chiar dacă între ei era o diferență de 18 ani.

A venit după un șlagăr, a rămas o viață

„Pe Mirela am văzut-o prima oară la televizor. Cânta. Eram împreună cu niște persoane din branșă și, fermecat de frumusețea ei, am întrebat: "Cine e fata asta?". Mi s-a răspuns banal, amănunte obișnuite. Câteva luni mai încolo, ea trebuia să meargă la un festival în Cehoslovacia și cineva îi spusese că, dacă vrea să facă o treabă serioasă, să vină la mine să-i fac eu o piesă.

Și așa m-am trezit cu cadoul la ușa. Viață e plină de neprevăzut. Dragostea s-a înfiripat încetișor între noi. Am plecat împreună la festival, am luat premiul special al juriului, apoi i-am mai făcut o piesă și încă una. Ea era căsătorită de puțin timp și mai mică decât mine cu 18 ani. Dar asta nu ne-a stat în cale”, povestea Cornel Fugaru în Formula As.

Cum au rezistat tentațiilor

„Dar dacă ești rațional, te abții, nu cazi în mreaja lor. Totul e să nu bagi mâna în flacără, că de ars te arzi sigur. Cu toții ne confruntăm o dată în viață cu un gând din ăsta, poate ni se pare că ce este peste gard e mai interesant. E un pericol real, ce poate dărâmă o căsnicie.

Mai ales atunci când nu ai destulă încredere în tine, când vine cineva din exterior și-ți dă aripi, iți gâdilă orgoliul, te face să te simți mai bun, mai special. Unii și-au stricat relațiile pentru câte un foc de paie, ce a durat câteva luni. Și regretele au fost apoi amare. Trebuie să ai puterea să stai pe loc. Eu m-am căsătorit a doua oară la maturitate, știam deja ce vreau. Mirela era mai tinerică, dar și ea e genul foarte hotărât, o berbeacă ce trece și prin zid dacă și-a propus ceva. Datorită felului ei ambițios de a fi, am făcut, și profesional, un cuplu foarte bun”, arăta Cornel Fugaru.

Au rămas împreună până la decesul lui Cornel în 2011

”Se pare că boala a revenit în multe părţi ale corpului lui (în urmă cu 10 ani a fost diagnosticat cu cancer, n.r.). Până s-a stins, nu a ştiut exact cât de rău este şi cât de definitivă era pusă ştampila pe viaţa lui.

Cred că şi pe voi vă va linişti, cum m-a liniştit şi pe mine într-un fel, că nu a suferit, n-a avut niciun fel de dureri, nu s-a chinuit (…) Vreau să ştiţi că a fost liniştit (…) Bebe rămâne în sufletul tuturor celor care l-au iubit”, declara Mirela Fugaru în iulie 2011, atunci când compozitorul a murit, potrivit fanatik.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te