Mihai Bendeac a donat 235.000€ pentru un spital construit de un apropiat al lui Nuțu Cămătaru

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.02.2023 - 15:00
Codin Maticiuc și Nuțu Cămătaru - Foto: fanatik.ro

Codin Maticiuc construiește un spital din donații, dar și din diverse sume de bani pe care el le atrage de la artiști sau din lumea mondenă. Maticiuc spune că Bendeac a donat o sumă imensă.

SHARE

„Astăzi s-a născut cel mai mare sponsor al inițiativei #spitalepublicedinbaniprivati. Nu e vorba de inventatorul IPhone, CEO-ul de la Cola, fondatorul Facebook sau măcar Țiriac. Astăzi s-a născut Mihai Bendeac, omul care a donat proiectului nostru 235.000 euro, bani cu care noi am reușit să FACEM.
La mulți ani si mulțumim, Mihai! Noi și toți cei care donează am devenit mai puternici și astăzi numărăm deja secții renovate complet, lifturi construite in spitale, peste 1000 de paturi schimbate și vom ajunge în cât mai multe orașe și spitale din România”, a scris Maticiuc.

Maticiuc spune că de 20 de ani fundația sa acționează pentru: „condiții mai bune de tratament pentru pacienți, la standarde europene, condiții mai bune pentru personalul medical, pentru desfășurarea actului medical, creșterea confortului psihic al pacienților prin transformarea spitalelor într-un mediu cald și prietenos.”

A scris o carte despre Nuțu Cămătaru

Maticiu a fost un „fante de Dorobanți” fiind cunoscut pentru petrecerile pe care le dădea. S-a cumințit după ce s-a căsătorit, a devenit tată și a înțeles că nu banii dau valoare.

El a scris o carte controversată cu mărturiile unui alt personaj controversat - Nuțu Cămătaru. În cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, interlopul povestește cum a fost „îngerul” mai multor politicieni.

Nuțu Cămătaru vorbește în cartea “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru” despre momentele în care a oferit protecție unor politicieni precum Liviu Drangea sau Gabriel Oprea.

Nuțu Cămătaru dezvăluie în biografia sa, de exemplu, cum l-a ajutat pe fostul lider PSD Liviu Dragnea în închisoare.

Citește și: Nuțu Cămătaru, despre întâlnirea cu Adrian Năstase la închisoare: A lăsat ochii în jos

”La adăpostul nopții, un mesager vine în mare taină să ceară o audiență privată. Nuțu face câțiva pași și îi spune că poate să vorbească de față cu mine. Îi cere lui Nuțu, din partea lui Dragnea, protecție la Rahova. Nuțu zâmbește. Mereu ajung la mâna lui. Mereu se întoarce roata”, scrie în “Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, se arată în carte.

Fostul premier Adrian Năstase l-ar fi căutat pe cunoscutul interlop Nuțu Cămătaru, în perioada în care aceștia erau închiși în Penitenciarul Jilava.  

Citește și: Richard, asasinul lui Emi Pian, și frații Ciprian și Grațian Pian, cât pe ce să scape din arest

În anul 2012, Nuțu Cămătaru executa la Jilava o parte din pedeapsa de șase ani primită în dosarul în care a fost judecat alături de fratele lui, Sile Cămătaru, pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, iar fostul premier, Adrian Năstase, era condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității”. 

Citește și: Nuțu Cămătaru: Puteam prelua Steaua, dar nu am vrut. Pe Becali „l-am ținut cu bani și cu șmecherie”

Nuțu spune că Năstase a cerut o întâlnire la închisoare

Nuțu Cămătaru i-a povestit lui Codin Maticiuc că fostul premier Adrian Năstase a apelat la gardienii de la penitenciar pentru a vorbi cu el. Când s-au întâlnit prima dată, interlopul a vrut să verifice o informație pe care o aflase de la cunoscuți, potrivit căreia Adrian Năstase ar fi insistat ca el să se reîntoarcă în închisoare, dintr-un motiv care ar ține de pasiunea pentru vânătoare a fostului premier.

„A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: 'Dacă voiai Hollandul (pușcă de vânătoare – n.r.), puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam'”, povestește interlopul în cartea scrisă de Maticiuc.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te