Marina Florea, controversată: Dacă o femeie nu s-a măritat până la 45 ani, proastă să fie să o facă

DE Alex Darvari | 02.02.2023 - 19:14
Marina Florea - Foto: Facebook
Marina Florea - Foto: Facebook

Marina Florea continuă să concerteze prin țară bucurându-se de succes. Ea a surprins prin declarațiile făcute despre viața de cuplu. Artista e singură și spune că îi e foarte bine.

SHARE

 „După cum spunea o prietenă: dacă o femeie nu s-a măritat pâna la 45 de ani, atunci proastă să fie să se mai mărite după. Eu chiar mă simt bine așa. Singuratatea nu e neapărat o povară, ci poate să fie de-a dreptul un răsfăț...

Optimismul şi veselia îmi sunt alimentate şi de iubirea cu care sunt încon­jurată de familia mea, de ma­ma, de fratele şi de cumnata mea, dar şi de cei doi nepoţi şi de prietenii mei”, spunea artista, într-un interviu mai vechi.

Citește și: 30 de ani de la moartea de infarct a fotbalistului cu 7 inimi. „A fost o mușamalizare”

„N-am mulţi prieteni, probabil că-mi ajung degetele de la o mână ca să-i număr, dar ei reprezintă pentru mine un reazem psiho­logic şi emoţional nepreţuit. Unul dintre aceşti pri­eteni este Aurora Andronache, un muzician desăvârşit, una dintre vocile de aur ale Corului Ma­­drigal, unul dintre realizatorii cei mai impor­tanţi de emisiuni din Televiziunea Română şi un om cu-adevărat înţelept şi generos”, declara Marina Florea într-un interviu pentru revista Formula As.

Descoperită de Mihaela Runceanu 

Marina Florea s-a născut la Bucureşti, la 25 ianuarie 1962. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă (1980-1982) la clasa Mihaela Runceanu - Ionel Tudor.

Regretata Mihaela Runceanu a remarcat-o pe Marina Florea pe vremea când aceasta lucra la AMC Otopeni şi a participat la un concurs pentru artişti amatori, iar în juriu se afla Mihaela Runceanu. Aceasta a insistat ca Marina să se înscrie la clasa ei, la Şcoala Populară de Artă. În 1982, după ce a absolvit cursurile Şcolii Populare de Artă, compozitorul George Grigoriu i-a scris o piesă, "Să nu te miri", cu care a debutat la televiziune în emisiunea "Album duminical".

În acelaşi an, a obţinut Premiul I la Festivalul Bucureşti '82 şi premiul al III-lea la Festivalul "Lotca de Aur" de la Brăila.

Un an mai târziu, în 1983, a participat la Festivalul de la Mamaia tot cu o piesă compusă de George Grigoriu, "Marea mea, iubirea marea", câştigând trofeul de la secţiunea Interpretare a festivalului. Au urmat apoi apariţii în emisiuni radio şi tv, înregistrări, turnee în ţară şi în străinătate (Canada, Cehia, Germania, Italia, Israel, SUA, Turcia), participări la concursuri. A colaborat cu realizatori precum Tudor Vornicu, Mariana Şoitu, Ioana Bogdan şi Aurora Andronache.

Veri la rând a cântat pe litoral, în baruri din Mamaia şi Olimp, alături de artişti ca Dan Spătaru, Elena Cârstea, Marina Voica, Cornel Verban, Gil Dobrică, Păuniţa Ionescu, Silvia Dumitrescu, dar şi de grupul de balerini coordonat de coregraful Cornel Patrichi.

În 1984, a obţinut Premiul al-III-lea la Concursul Internaţional de muzică de la Praga şi în acelaşi an a colaborat la realizarea coloanei sonore a filmului ''Galax - omul păpuşă" (regia Ion Popescu-Gopo). Au urmat ani în care piesele lansate de Marina Florea la ediţiile concursului de televiziune "Şlăgăre în devenire" au obţinut distincţii şi chiar au devenit şlagăre: "A fost de-ajuns doar o privire", "Iubirea mea de-o viaţă-ntreagă", "Să cântăm, să dansăm, să visăm", "Stele perechi", "Pământ".

Din repertoriul artistei mai amintim: "Nu vreau să te pierd, iubire", "Un semn de dragoste", "Îmi plac desenele animate", "Tinereţe şi dragoste", "O crizantemă", "Dans non-stop", "Nu te pot uita", "Steaua iubirii", ''La revedere, iubirea mea'', ''Anotimpuri'' (colaborare cu Valeriu Sterian), ''Norocul'', ''Asta-i seara ta'', ''Uităm să fim fericiţi'', ''Tu eşti destinul meu'', ''Ştiu cine eşti'', ''Iubire, vreau să te găsesc'', ''Eu merg mai departe''

Primul album, ''În fiecare zi mi-e dor de tine'', a apărut în 1985, fiind urmat de încă două, ''Marina, Marina, Marina'' (1986) şi ''Să iubim muzica'' (1987).

A colaborat cu compozitori ca George Grigoriu, Ionel Tudor, Horia Moculescu, Zsolt Kerestely, Silviu Hera, Dragoş Docan, Eugen Mihăescu, Mihai Alexandru, Marcel Dragomir, George Natsis, Petre Găluşanu, Ovidiu Komornyik, Temistocle Popa, Mihai Constantinescu, Dan Dimitriu, Dinu Giurgiu, Gunter Hass, Mişu Iancu, Anton Şuteu, Marius Ţeicu, Romeo Vanica şi mulţi alţii. A cântat în duet cu: Gabriel Cotabiţă, Gabriel Dorobanţu, Aurel Moga, Ovidiu Lipan ''Ţăndărică'', Adrian Romcescu.

Alte participări la realizarea coloanelor sonore ale unor filme: "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988, regia Gheorghe Vitanidis); "Un studio caută o vedetă" (1989, regia Nicolae Corjos); "Atac in bibliotecă" (1991, regia Mircea Drăgan).

Marina Florea a participat, în 1998, la preselecţia naţională Eurovision, alături de Sanda Ladoşi, Adrian Enache, Aurelian Temişan şi Daniel Iordăchioaie. Au interpretat piesa ''E, e iubire'' (Dani Constantin) şi s-au clasat pe locul al III-lea în finala naţională. Piesa a luat Trofeul la Festivalul Naţional al Cântecului de Dragoste organizat de TVR. Aceeaşi melodie a participat la secţiunea Şlagăre de la Festivalul Mamaia. Tot în 1998, ''E, e iubire'' s-a clasat pe locul I la Şlagăr Top Rock (emisiune realizată de Titus Andrei la Radio România Actualităţi).

Artista a apărut în spectacole ale Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti. Alte albume lansate sunt ''Nu te pot uita'' (1996), ''Steaua iubirii'' (2001).

În 1993, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România i-a decernat Premiul la categoria "Cea mai bună voce a anului", iar în 1995, Marina Florea a reprezentat TVR în Italia, la Palermo, în cadrul spectacolului TV ''O seară mediteraneană''.

Artista a obţinut în 2011 Trofeul de Excelenţă Electrecord, în cadrul ''Galei Premiilor de Excelenţă Electrecord''.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te