La plajă cu urșii polari, în Alaska

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 09.08.2019 - 07:24

Când vă vine în minte Alaska, sunteți tentați să vă gândiți imediat la un tărâm înghețat, aflat la capătul lumii. Parțial este adevărat, nordul extrem al statului american fiind populat, în mare parte, de ghețari și banchize.

SHARE

Dar, în zonele sudice, vara, din mai până la jumătatea lunii septembrie, temperaturile pot atinge chiar și peste 30 de grade Celsius.

Urșii polari au și ei dreptul la plajă, iar turiștii din toată lumea profită de aceste luni calde pentru a-i descoperi comorile naturale.

Alaska apare, în general, pe itinerariile croazierelor. Dar, cum vaporul nu poate pluti pe sol, pentru a pătrunde în sălbăticie, croaziera trebuie combinată neaparat cu excursii la țărm.

Astfel, în fiecare zi, veți  coborî pe țărm în compania unui ghid local, veți explora în amănunt peisajul și veți observa în detaliu viața mamiferelor din deșertul alb.

Întâlnirea cu urșii albi, elanii și celelalte animale sălbatice în propriul lor habitat reprezintă o experiență unică.

Astfel de aventuri complete în Alaska, care includ șapte nopți la bordul unei nave de croazieră și patru zile pe uscat (o noapte de cazare în Anchorage și două nopți în Parcul Național Denali), sunt organizate de Norwegian Cruise Line (NCL) și sunt botezate „Denali Express“, după faimoasa cale ferată „Alaska Railroad“,  dintre Denali și
Anchorage, care a fost dată în folosință în 1923 și face și ea parte din program.

Tururile pe uscat au loc înaintea croazierei, în cazul croazierelor cu plecare din Vancouver către Whittier, și după croazieră, în cazul celor de la Whittier către Vancouver.

De pildă, în primul caz, aventura începe în Anchorage, cel mai mare oraș al statului american Alaska. A doua zi, veți merge către Talkeenta. Aici se află startul călătoriei pe faimosul „Alaska Railroad“, în lungul râului Susitna, cu obiectiv final Denali.

Zonele traversate sunt incredibile, iar peisajele glaciare din Parcul Național Denali, cu păduri dese, tundră și Muntele McKinley (cel mai înalt vârf din America de Nord – 6.194 de metri) pe fundal, nu au egal.

Dacă în Parcul Național Denali, timp de câteva ore, veți fi îndrumați de un biolog, în rest, optional, puteți să vă „condimentați“ aventura cu rafting, cățărări, un zbor cu elicopterul sau cu o plimbare prin sălbăticie în șaua unui cal.

În cea de-a patra zi pe uscat, veți călători de la Denali la Whittier. Sub culmile fiordurilor din zonă, apele limpezi abundă în somon, orci și nurci. Apoi, vă veți îmbarca pe vasul de croazieră și veți porni spre sud.

La bordul trenurilor „Alaska Railroad“ puteți alege două categorii de servicii, „Adventure Class“ sau „GoldStar Dome“.

Dacă în vagoanele „Adventure Class“ pasagerii au la dispoziție Wildderness Café, un fel de fast-food cu preparate calde și reci, în cele „GoldStar Dome“ masa este inclusă în prețul biletului și există spații speciale de tip restaurant.

În mod obișnuit, un tren „Alaska Railroad“ este compus din mai multe vagoane „Adventure Class“, un vagon „GoldStar Dome“, un vagon cu acoperiș panoramic din sticlă, ce poate fi utilizat de toți pasagerii, și un vagon tip restaurant, cu un spațiu de lounge inclus.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te