FOTO La Oradea, ca la Hollywood. Mickey Rourke, Anthony Delon și Elisabetta Pellini turnează un film

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 06.02.2023 - 16:04
Mickey Rourke, Anthony Delon și Elisabetta Pellini turnează un film la Oradea. / Foto: ebihoreanul.ro

În următoarea perioadă, Oradea se transformă într-un adevărat Hollywood. Reputații actori Mickey Rourke, Anthony Delon și Elisabetta Pellini fac parte din distribuția filmului „21 de rubini” care se turnează în orașul de pe Crișul Repede, regizat de preotul orădean Ciprian Mega.

SHARE

Anthony Delon, fiul lui Alain Delon, a ajuns deja la Oradea și a fost surprins plimbându-se prin parcul I.C. Brătianu. El și-a anunțat fanii de pe Instagram că începe filmările „21 de rubini”. „Filmul este despre jocuri politice. Deloc rău, nu?”, a spus Delon, concluzionând că „e puțin frig aici”, cu trimitere la zăpadă.

Iar zilele următoare lui Anthony Delon i se vor alătura american Mickey Rourke și italianca Elisabetta Pellini.

Citește și: FOTO Întâlnire de „Nota 10”: Nadia Comăneci și Arnold Schwarzenegger, la sala de sport

Acceptul a trei actori de talie internațională de a juca într-o producție independentă românească, de autor, reprezintă o premieră. Filmul orădeanului Ciprian Mega, preot ortodox la Biserica Sfântul Spiridon din Rogerius, îl va avea cap de afiș pe megastarul premiat cu Globul de Aur, Mickey Rourke. Din distribuție vor mai face parte franco-americanul Anthony Delon, fiul celebrului Alain Delon, și italianca Elisabetta Pellini, dar și actori români cunoscuți, ca Dorel Vișan, Ela Ionescu, Magda Catone sau Răzvan Vasilescu, relatează ebihoreanul.ro.

Negocierile cu echipa lui Rourke, începute în toamna anului trecut, s-au purtat prin email, Zoom și telefon. „În faza incipientă am avut de ales între Andy Garcia, Nicolas Cage și Mickey Rourke. Toți trei au acceptat rolul, dar Mickey Rourke a fost cel care s-a potrivit perfect”, spune Mega. Regizorul orădean a fost impresionat de abordarea starului nominalizat la Oscar și premiat cu Globul de Aur pentru rolul lui Randy Robinson din filmul „Luptătorul”. „A reflectat fidel toate zbaterile personajului. Mickey Rourke este un actor complex, cu multe nuanțe și o abordare profesionistă. În discuțiile purtate după ce a citit scenariul mi-a propus cinci modalități diferite de a aborda personajul”, povestește regizorul.

Citește și: Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a încasat peste 270.000 de lei, drepturi de fost revoluționar

Povestea vieții actorului american a cântărit și ea în alegerea făcută de Mega. „Rourke este o persoană fascinantă. A fost un actor celebru care și-a pus cariera în pericol din cauza consumului de droguri și a ajuns boxer profesionist, căruia trecutul i se citește pe față. După ce a cunoscut un preot romano-catolic a găsit puterea să își pună ordine în viață și, lucru impresionant, a câștigat premiul Globul de Aur. Dacă la început de carieră e greu să ajungi celebru la Hollywood, să revii în vârf după ce te-au pus toți pe lista neagră este de-a dreptul imposibil. El a reușit”, spune Mega.

 „21 de rubini” încheie trilogia cu același nume

Deși cu o distribuție internațională și gândit în stil hollywoodian, cu circa 300 de actori și figuranți, filmul preotului orădean este departe de a fi unul comercial.

 „21 de rubini” încheie trilogia cu același nume care mai cuprinde peliculele „Dimineața care nu se va sfârși”, despre drama femeilor emigrante, și „Glasul care strigă în pustie”, despre viața părintelui Calciu Dumitreasa, și se dorește o radiografie a societății românești post-decembriste. Titlul filmului face trimitere la pietrele dintr-un ceas de mână dăruit de tată fiului său și la modul în care un lucru poate primi valoare în funcție de cel care se raportează la el. „Filmul își propune să atragă publicul larg, dar în același timp să fie purtător de mesaj, să prezinte România așa cum se vede de la fereastra mea”, spune Ciprian Mega (foto).

Primele filmări ale noii producții au început în 2017. Scenariul inițial prezenta povestea unui tânăr seminarist, idealist și plin de speranțe, pus în situația de a descoperi corupția din societatea românească a anilor 1999-2000, care a afectat inclusiv Biserica. „Vorbim de anii în care România visa la un parcurs occidental, cu eclipsa de soare, venirea Papei Ioan Paul al II-lea în România și cu primul număr Playboy în limba română”, spune Mega.

Filmul, la un pas să fie abandonat din cauza scenariului în care apare un episcop corupt

Scenariul „delicat”, în care apare și un episcop corupt, ce vinde parohiile pe bani, a și fost unul dintre motivele pentru care proiectul a fost la un pas de a fi abandonat. „Am avut un asociat care ar fi dorit să scot referirile la unii ierarhi ai Bisericii. Proiectul a intrat în impas până în toamna anului trecut, când am cumpărat drepturile de autor”, spune Mega.

Practic, „21 de rubini” împletește două filme în unul singur. „Un film cu intriga la începutul anilor 2000 nu ar mai fi astăzi de actualitate. De atunci s-au consumat teme majore, precum mirajul CNSAS-ului și al DNA-ului. Au venit apoi peste societatea românească criza economică, pandemia de Covid, iar acum războiul din Ucraina, care ne-au transformat societatea într-un mod care nu poate fi ignorat”, spune Mega.

Filmul final va cuprinde, deci, două planuri, cu flashback-uri între cele două „Românii” care, la 20 de ani distanță, nu sunt totuși chiar atât de diferite. Populat cu primari, foști securiști, politicieni și clerici, toți mai mult sau mai puțin corupți, scenariul nu diferă mult de viață. „Filmul nu judecă, nu are personaje pozitive și negative. Fiecare personaj se justifică în fața publicului cu resorturile sale interioare, așa cum se justifică orice om în fața societății”, povestește regizorul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te