Jumătate tabletă, jumătate laptop

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 29.06.2018 - 11:13

Segmentul laptopurilor de tip „2 în 1“, ale căror ecrane se metamorfozează în tabletă prin detașarea de tastatură este unul dintre cele mai dinamice de pe piața calculatoarelor personale (PC).

SHARE

„Moda“ a început în 2012, cu Microsoft Surface. Iar în momentul de față, datorită concurenței și a evoluției tehnologiei, oferta este bogată și puternică. Ca în cazul tuturor PC-urilor, există o sumedenie de mărci și de configurații, cu performanțe și autonomii de funcționare fără priză care mai de care mai atrăgătoare. Dar, bineînțeles, prețurile variază proporțional. 

Samsung Chromebook Pro

Chromebook Pro demonstrează că sistemul de operare Android poate face față cu brio și solicitărilor unui „tablet-PC“, spărgând monopolul Windows. Gadgetul rulează Chrome OS și suportă toate aplicațiile Android și este oferit în două variante: Pro, cu procesor Core M, și Plus, procesor ARM. De asemenea, este disponibil un stylus S Pen, pentru schițe și scris de mână. Ecranul suportă o rezoluție de până la 2.560x1.600, iar memoria internă este de 32 GB SSD. 

Microsoft Surface Pro

Ușor, subțire și cu o tastatură solidă, Surface Pro, modelul de „tablet-PC“ care a înlocuit popularul Microsoft Surface Pro 4 în 2017, oferă mobilitate și productivitate. Este ca și cum ai avea o tabletă cu performanțele unui laptop de top, vârful de gamă dispunând de procesor Core i7-7660U, 16 GB RAM și hardisk SSD de 1 TB. Tableta-ecran și tastatura Signature Type Cover se atașează magnetic. Iar conectarea se face tot prin contact magnetic, eliminându-se astfel posibilele întârzieri de reacție specifice claviaturilor cu Bluetooth. De asemenea,
Surface Pro poate fi și o mini-tabletă grafică, având un stylus, Surface Pen, cu o latență de 21 de milisecunde, 4.096 niveluri de presiune și abilitatea de a folosi suprafața inovatoare Surface Dial.

HP Spectre x360 13

Este rapid, are o autonomie foarte bună și oferă un compromis excelent între performanță, mobilitate și utilitate. Display-ul de 13 inch aduce toate beneficiile din lumea laptopurilor tradiționale în cea a „tablet PC“-urilor. Iar procesorul cu patru „inimi“ Core i7-8550U oferă suficientă putere de calcul, fiind și foarte eficient. Rezultatul este o autonomie a bateriei ce poate depăși 12 ore. În funcție de configurație, HP Spectre x360 13 poate fi echipat și cu un ecran de înaltă rezoluție, 4K UHD (3.840x2.160), și cu o unitate de stocare SSD de 2 TB. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -