FOTO Iubită de Păcală, „sedusă” de Dem Rădulescu, frumoasa actriță moare departe de casă, în exil

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.03.2023 - 18:49
Joacă în singura scenă nud dinainte de '89 - Foto: Arhiva
Joacă în singura scenă nud dinainte de '89 - Foto: Arhiva
Joacă în singura scenă nud dinainte de '89 - Foto: Arhiva
Marielle Petrescu - Foto: Facebook / Arhivele Buftea

Mariella Petrescu a jucat, deopotrivă, în comedii, dar și în filme cu haiduci precum „Șapte cai” unde rolul titluar l-a avut Florin Piersic. A preferat să își piardă urma peste hotare

SHARE

Mariella Petrescu a apărut într-o serie de comedii pe care le putem vedea și astăzi în cinemateca televiziunii române. A jucat alături mari actori precum Dem Rădulescu, Florin Piersic și, în mai multe rânduri, Sebastian Papaiani. Tocmai de aceea este surprinzătoare plecarea ei în Occident la numai 29 de ani. 

Mariella Petrescu a fost cea care i-a dat replica lui Sebastian Papaiani în pelicula „Păcală” regizată de Geo Saizescu în 1974. Mariella joacă rolul Păcăliței care se îndrăgostește de Păcală și îl salvează de la moarte pe Păcală.

Selectând câteva snoave cu Păcală din literatura populară românească, scenaristul D.R. Popescu şi regizorul Geo Saizescu au realizat un film amuzant ce a beneficiat de un mare succes la public.
 
Producerea filmului s-a dovedit a fi anevoioasă, iar regizorul (ce juca şi în film) a fost pe punctul de a se îneca în râul Olt, fiind salvat din bulboana în care intrase de către Constantin Diplan. Sebastian Papaiani și Cosma Brasoveanu joacă magnific,aratindu-ne ce înseamnă și cum arată niște actori de comedie autentici născuți pentru meșteșugul de actor de comedie.

Citește și: Joacă într-un singur film și dispare misterios pentru 50 de ani. A fost partenera lui Dem Rădulescu

A ieșit goală din Cerna

Un alt film regizat de Saizescu în care a jucat actrița este „Balul de sîmbătă seara”. Realizat în 1968, rolurile principale au fost interpretate de actorii Sebastian Papaiani, Mariella Petrescu și Ana Széles.

Citește și: Soția nu a „supraviețuit” morții lui Toma Caragiu. Fuge la Paris. Își schimbă de două ori numele

Este memorabilă scena din filmul “Balul de sâmbătă seara”, regizat de Geo Saizescu, în care Mariella Petrescu şi marele actor Sebastian Papaiani se plimbă pe Insula Ada-Kaleh cu puţin timp înainte ca insula să fie scufundată. Tot în acest film Mariella Petrescu a realizat cea mai erotică secvenţă, atunci când iese complet dezbrăcată din apa Cernei.

În „Astă seară jucăm în familie” este sedusă de Dem Rădulescu

După o zi petrecută la domiciliul lor din București în care Temistocle nu a reușit să seducă o blondă (Ioana Bulcă) pe care o avea în vedere de mai mult timp și față de care avea complexe de inferioritate, cei doi pleacă cu trenul la Iași. „Maestrul” se întâlnește acolo cu Alice (Mariella Petrescu), tânăra soție a unui domn bătrân și ramolit (Fory Etterle), de la care obține 5.000 de lei - chipurile, pentru a-și scoate din vamă un automobil Citroen cumpărat de la Paris.

Nu se mai uită în urmă

Pe numele real Mariella Petrescu, s-a născut la 8 martie 1943 în localitatea Bobaiţa, judeţul Mehedinţi. A absolvit Secţia de Actorie a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” (“IATC”) din Bucureşti în 1964, la clasa prof. Jules Cazaban, asistenţi Victor Moldovan şi Cornel Todea.

A fost repartizată la „Teatrul Tineretului” din Piatra-Neamţ, unde a stat însă numai un an, venind la Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra”, în 1965.

A fost căsătorită cu colegul ei de la clasa de actorie, Dan Necşulea, devenit regizor la “Televiziunea Româna”, de care a divorţat.

A părăsit România în anul 1974, stabilindu-se în Statele Unite ale Americii, unde s-a recasatorit cu un american şi unde n-a mai profesat ca actriţă. Mariella Petrescu a murit pe 11 noiembrie 2015 la Philadelphia, USA.

Mariella Petrescu a jucat în patru filme regizate de marele regizor mehedinţean, Geo Saizescu.

A jucat în filmele

 “A fost prietenul meu” (1963) – Irina; “Dragoste la zero grade” (1964) “Balul de sâmbătă seara” (1968) – Raluca; “Ciuta” (1970); “Idolul si Ion Anapoda” (1971); “Haiducii lui Şaptecai” (1971) – Sevastita; “Astă seară dansăm în familie” (1972) – Alice; “Un august în flăcări” (1973); “Tăticul” (1974); “Păcală” (1974) – Păcăliţa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te