Ingredientul din bucătărie care te ajută să-ți albești dinții natural. Te costă doar 2 lei

DE Florentina Enache | 17.08.2024 - 07:40
Ingredientul din bucătărie care te ajută să-ți albești dinții natural. Te costă doar 2 lei - Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)
Ingredientul din bucătărie care te ajută să-ți albești dinții natural. Te costă doar 2 lei - Foto: Freepik.com (Imagine cu rol ilustrativ)

Metoda prin care îți poți albi dinții acasă, natural. Te costă doar 2 lei și ai cu siguranță tot ce îți trebuie în bucătărie.

SHARE

Periajul cu bicarbonat de sodiu ar putea ajuta la albirea dinților, dar fiți conștienți că trebuie să-l folosiți cu grijă. Pentru a preveni eroziunea dentară, periați cu bicarbonat de sodiu cu moderație și evitați să folosiți prea multă forță. 

Cum să-ți albești dinții cu bicarbonat de sodiu?

Într-o cană mică, amestecați o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a forma o pastă. 

Evitați să faceți o pastă cu bicarbonat de sodiu și suc de lămâie sau orice alt suc de fructe. Sucurile de fructe sunt acide și ar putea eroda smalțul dinților, mai ales atunci când sunt combinate cu bicarbonat de sodiu sau alte produse abrazive.

Citește și: Fructul din grădină care te ajută să-ți albești dinții natural. În piață este câțiva lei kilogramul

Periați-vă dinții cu pasta de bicarbonat de sodiu timp de 1 până la 2 minute. Înmuiați o periuță cu peri moi în pastă și frecați-vă ușor dinții folosind mișcări circulare. Periați de jur împrejur în loc să frecați un singur loc timp de 2 minute. Aveți grijă să nu periați tare.

Puteți să vă folosiți și vârfurile degetelor pentru a freca ușor dinții cu pasta. 

Dacă aveți probleme cu gingiile, evitați să periați baza dinților și în jurul liniei gingiilor cu bicarbonat de sodiu. 

Clătiți-vă gura când ați terminat periajul.

Repetați la fiecare două zile timp de până la 2 săptămâni. Apoi, utilizați pasta de bicarbonat de sodiu doar o dată sau de două ori pe săptămână. Pentru că bicarbonatul de sodiu este abraziv, utilizarea frecventă a acestuia vă poate deteriora dinții.

Citește și: Ce poți pune în mașina de spălat pentru ca rufele să nu se mai șifoneze. Ai sigur în bucătărie

Rețineți că periajul dinților cu bicarbonat de sodiu nu trebuie să înlocuiască periajul dinților cu pastă de dinți obișnuită. Periajul de două ori pe zi cu pastă de dinți, folosirea aței dentare zilnic și controalele dentare regulate sunt cele mai bune modalități de a vă menține dinții sănătoși.

Înainte de periajul cu bicarbonat de sodiu, consultați medicul dentist pentru a vedea dacă dinții dumneavoastră sunt suficient de sănătoși pentru această metodă. Dinții dumneavoastră pot fi sensibili, iar bicarbonatul de sodiu poate provoca eroziune dentară ireversibilă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te