Incursiune pe Coasta de Vest a Statelor Unite

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 23.08.2019 - 07:17

Los Angeles, Monterey, Carmel, San Francisco, Yosemite, Grand Canyon, Bryce Canyon și Las Vegas sunt doar câteva dintre punctele care merită bifate pe Coasta de Vest a Statelor Unite.

SHARE

O vacanță care să includă toate obiectivele din regiune ar putea fi ori prea lungă, ori costisitoare. Dar nu imposibilă.

Așa că alegerea este la latitudinea fiecărui turist, principalele atracții putând fi descoperite și separat, fiecare având un farmec aparte și oferind experiențe de neuitat.

LA-ul, cel mai mare și mai popular oraș din California, poate fi punctul de plecare în incursiunea pe Coasta de Vest a SUA.

Este mereu însorit, luxos și plin de experiențe de lifestyle. Iar Hollywood-ul, „cetatea filmului“, și celebrul cartier Beverly Hills sunt după colț.

O vizită în parcul tematic Wizarding World of Harry Potter și o plimbare pe Rodeo Drive nu trebuie să lipsească. Despre puțină relaxare și plajă pe lângă Santa Monica, nici nu mai vorbim.

Din LA, puteți merge spre Monterey, un oraș recunoscut pentru panoramele superbe asupra coastei Pacificului, și experimenta o mini-croazieră pentru a admira balenele (balene gri, balene cu cocoasa etc.). Norocoșii vor putea surprinde chiar și balene ucigașe.

Apoi, dacă tot ați ajuns în Monterey, merită să faceți o călătorie pe celebra 17 Mile Drive, pe Autostrada 1 a Californiei, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din SUA, săpat în stâncă, deasupra oceanului, sau un salt până la Point Lobos – numele derivă de la „Capul lupilor de mare“ (Point of the Sea Wolves), deoarece sunetul lupilor de mare se aude până pe țărm.

Și, dacă tot sunteți în zonă, merită să faceți o vizită și în orășelul Carmel by the Sea, pentru o degustare de vinuri, o experiență culinară și o plimbare pe plajă, precum și un mic ocol până la Pebble Beach, locul în care, în fiecare an, are loc celebrul concurs de eleganță pentru mașinile de epocă, Pebble Beach Concours d’Elegance.

În San Francisco, străduțele întortocheate, în rampă, cele opt serpentine celebre ale străzii Lombard și Podul Golden Gate sunt numai câteva dintre highlight-urile orașului. O croazieră la una dintre cele mai cunoscute închisori din lume, Alcatraz, este un„Must do“.

Apoi, puteți merge către Parcul Național Yosemite, pentru o experiență unică în mijlocul naturii din Sierra Nevada.

Aici, aveți la dispoziție 1.200 de kilometri de poteci pentru drumeții și o rețea de peste 550 de kilometri de drumuri, pentru a străbate cei 1.913 kilometri pătrați ai ariei protejate, care ascund, de exemplu, cea de-a cincea cascadă ca mărime din lume – Yosemite Falls, o floră și o faună spectaculoase și, nu în cele din urmă, El Capitan – cei mai mari monoliți expuși din granit (1.097 metri înălțime).

The Grand Canyon of the Colorado River sau, pe scurt, Grand Canyon este altă destinație de top de pe Coasta de Vest a Statelor Unite.

Canionul, creat de fluviul Colorado prin săparea unui canal de eroziune în platoul înalt Colorado, are o lungime de circa 447 de kilometri, o lățime ce variază între 400 de metri și 24 de kilometri și atinge o adâncime maximă, sub nivelul platoului, de până la 1.600 de metri.

Pentru ca experiența să fie maximă, în mai multe puncte există poduri din sticlă, pentru fotografii inedite, cu un mare potențial pe rețelele de socializare. Și, de asemenea, puteți lua în calcul un zbor cu elicopterul deasupra Marelui Canion.

Bryce-Canyon este un parc național, situat în partea de sud-vest a statului Utah, care include un canion spectaculos, ce seamănă cu un amfiteatru natural. Panorama este unică, mai ales la asfințit.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -