Idei de cadouri pentru pasionații de gadgeturi

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 17.12.2018 - 16:30
Chipolo Plus

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, și, dacă elfii nu și-au făcut bine temele, găsirea unui cadou potrivit pentru un pasionat de tehnologie poate fi destul de dificilă.

SHARE

Console, căști wireless, aparate foto la minut, boxe portabile, tag-uri cu Bluetooth pentru găsirea cheilor sau a genții, mănuși pentru ecrane sensibile la atingere, seturi VR... Cum oferta este extrem de bogată, Newsweek România vă propune câteva idei de cadouri, mai mici sau mai mari, care își pot face loc în sacul Moșului cu maximum de efect. 

Chipolo Plus

Chipolo Plus este un „tag“ de urmărire cu Bluetooth, care vă poate ajuta să vă găsiți cheile sau geanta, de exemplu, în doar câteva secunde, cu ajutorul aplicației pentru smartphone disponibile atât pentru iOS, cât și pentru Android. Dispozitivul utilizează tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE), fiind eficient pe o rază de circa zece metri în interior și pe una de până la 60 de metri în teren deschis, și are un difuzor încorporat, care emite un sunet puternic de până la 90 de db.

Tracker T8

În ciuda dimensiunilor, „tag“-ul de urmărire T8 face parte din gama profesională, fiind conceput pentru localizarea cu maximă precizie a mașinilor, lucrurilor, persoanelor sau a animalelor de companie. Dispozitivul folosește simultan două tehnologii de localizare, GPS și LBS. Astfel, în lipsa semnalului GPS, localizarea se face prin triangularea semnalului GSM, eroarea fiind de  maximum 200 de metri. Conectat la smartphone, Tracker T8 păstrează un istoric al traseelor și poate fi setat să emită o alertă dacă gadget-ul iese dintr-un perimetru presetat. De asemenea, dispozitivul poate fi folosit și ca microfon GSM, pentru a asculta de la distanță ce întâmplă în jurul său pe o rază de până la cinci metri. 

Samsung Gear 360

Camera Video și Foto Samsung Gear 360 surprinde imagini la 360 de grade, cu o rezoluție de 4K. Design-ul în formă de sferă și greutatea de 130 de grame o fac ușor de ținut în mână și de utilizat. Iar slot-ul microSD îi permite să stocheze pe card până la 256 GB de imagini. Conectarea cu smartphone-ul se face prin Bluetooth, iar bateria oferă o autonomie de până la 130 de minute. 

Amazon Echo Dot

Ascultați muzică sau știri, programați alarme, controlați fel de fel de device-uri inteligente compatibile din casă sau verificați starea vremii. Totul este să-i spuneți ce doriți asistentului Amazon Alexa, care stă ascuns în carcasa boxei portabile. Echo Dot 2nd Gen are șapte microfoane și utilizează o tehnologie care îi permite să audă comenzile din orice colț al camerei, chiar și în timpul redării unei melodii. Pentru un sunet mai performant, boxa poate fi conectată la alte incinte acustice prin Bluetooth sau prin conector de 3.5mm.

Fitbit Flyer

Design high-tech plăcut și ergonomic, microfon inclus și rezistență la transpirație. Căștile wireless Fitbit Flyer pot constitui un cadou extrem de practic mai ales pentru persoanele active, care aleargă sau merg pe bicicletă, dar vor să asculte și muzică sau să fie în permanență conectate. Au sistem pasiv de anulare a zgomotului de fond, iar vârfurile interschimbabile le fac optimizabile pentru confort, securitate și calitate a sunetului. 

Touchscreen Mujjo

Smartphone, tabletă, sistem multimedia cu touchscren în mașină? Indiferent de tipul gadget-ului cu ecran sensibil la atingere, acesta nu poate fi utilizat cu mănuși în mâini. Soluția? Mănușile speciale pentru touchscreen. Mănușile Mujjo sunt realizate dintr-o combinație de fibre de nailon și argint care le oferă proprietăți conductive și permit controlul precis al display-urilor capacitive păstrând și mâinile calde în același timp. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te