Actrița care nu-i supraviețuiește soțului. Moare singură, uitată. Poliția o găsește după câteva zile

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.06.2023 - 16:12
Elena Albu nu va supraviețui morții regizorului Mircea Veroiu - Foto: Playtech.ro

Elena Albu a fost una din cele mai frumoase actrițe ale anilor 70-80. A jucat în multe din filmele soțului ei Mircea Veroiu. Moartea acestuia de cancer a doborât-o pe artistă.

SHARE

Ea nu va mai apărea în niciun film după moartea lui. Va fi găsită de poliție fără suflare în apartamentul unde trăia singură și unde nu era vizitată de nimeni. Poliția fusese alertată de câțiva apropiați care nu mai știau nimic de ea.

O actriță fidelă soțului ei

Elena Albu s-a născut pe 1 septembrie 1949 la Iași.
După terminarea liceului la Iași, vine în București unde va da examen la Institutul de Arte Teatrale și Cinematografie. Termină acest institut în 1973. Încă din facultate actriță joacă pe scena Teatrului din Sibiu ( 1967 - 1968 ) iar după terminarea facultății este repartizată la Teatrul Dramatic G.A. Petculescu din Reșița.

Joacă nenumărate roluri în teatru, iar rolul principal Alice din piesa de teatru Arden din Kent /anonim englez ce a avut premiera pe 4 martie 1978, în regia lui Aureliu Manea, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, i-a adus un important premiu de interpretare.

Debutează în film în Apașii în 1973 pe când avea 24 de ani. 

Irina din „Ilustrate cu flori de câmp”


Apoi, i se încredințează de către Andrei Blaier unul dintre rolurile principale: Irina în drama „Ilustrate cu flori de câmp” unde face un rol de compoziție mult apreciat de public și criticii de specialitate.

Va juca în trei filme regizate de soțul ei Mircea Veroiu: Între oglinzi paralele, Somnul insulei și Femeia în roșu. Acesta este și ultimul film în care apare în 1997, anul în care Mircea Veroiu moare de cancer.

Mircea Veroiu era cu 8 ani mai tânăr decât soția sa. Cei doi vor pleca la Paris în ceea ce s-a numit exilul lui Mircea Veroiu. Despre anii pe care Elena și Mircea Veroiu i-au petrecut la Paris a scris prima soție a regizorului:

„Chiar dacă noi ne despărțiserăm din 1981, am reușit, în timpul exilului parizian al lui Mircea, să păstrăm legătura, vorbind adesea la telefon. Îmi spunea întruna că are nevoie de optimismul meu. Mă aflam într-o scurtă vizită la Paris când am aflat că e bolnav de cancer.

Citește și: Florin Piersic nu trebuia să îl joace pe Mărgelatul. A cui a fost ideea să „scuipe” semințe în film

Am fost cutremurată, știindu-l perfect sănătos. S-a întors să mai facă trei filme și să moară acasă. Am fost la ultima lui premieră, cu filmul "Femeia în roșu". Era marcat deja de semnele morții. L-am vizitat la spital cu trei săptămâni înainte de a muri”, povestește scriitoarea Silvia Kerim, prima soție a regizorului.

Mirca Veroiu va muri în anul 1997.

Citește și: Bolnav de cancer, artistul care i-a dus pe ardeleni în Vestul sălbatic, vine din exil să moară acasă


Elena Albu este profund marcată de moartea soțului. Avea doar 48 de ani. Refuză să mai apară în filme. Va mai apărea, pentru scurt timp, în piesa de teatru „Oameni de zăpadă” de la Teatrul Foarte Mic din București.

Ultimii ani i-a trăit singură și retrasă într-un apartament din Capitala și a sfârșit singură și neștiută de nimeni. 

 La cererea familiei, care pierduse contactul cu ea, poliția a intrat în apartamentului Elenei pe care au găsit-o fără suflare. Nu se știe data exact la care a murit și nici din ce cauze.

Elena Albu a murit pe 16 martie 2003. Avea 52 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te