E timpul pentru o escapadă la shopping

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 07.09.2018 - 07:30
Bianca Derhy, autoarea blogului „Bibi Goes Chic“, la Paris, purtând ochelari de soare, o rochie in carouri alb-negre, o sacoșă neagră din plasă și pantofi negri, în aprilie 2018 - Foto: Edward Berthelot/ Getty Images

Shopping-ul poate fi viral și periculos pentru sănătatea buzunarelor. Însă poate fi tratat cu o terapie la cumpărături, mai ales că perioada reducerilor de vara abia a început în cele mai mari centre comerciale și outlet-uri din Europa.

SHARE

Reducerile substanțiale la diferite articole de îmbrăcă­minte, încălțăminte ori accesorii de marcă salvează portofelul. Iar dacă „tratamentul“ este îmbinat și cu câteva zile de plajă, de relaxare la Spa sau cu degustarea principalelor atracții din orașe precum Budapesta, Viena, Barcelona și Londra, totul se poate tranforma într-o mini-vacanță perfectă. 

Statistic vorbind, principalele destinații de shopping ale românilor sunt Budapesta și Viena. Este ușor de ajuns cu mașina, biletele de avion sunt și ele accesibile, iar șarmul, romantismul și numeroasele posibilități de distracție și relaxare din cele două metropole înclină și ele balanța. 

Vaci Utca, strada pietonală situată chiar în inima Budapestei, este o referință printre shopaholici. Însă cunoscătorii știu că cele mai exclusiviste magazine, restaurante și cafenele se află pe Andrassy, în timp ce amatorii de antichități se vor îndrepta către Falk Miksa. În principiu, cele mai mici prețuri pot fi găsite la Premier sau la Factory Outlet. Apoi, după „terapie“, se recomandă o cină romantică pe malul Dunării sau pe un restaurant plutitor. Și vacanța poate continua cu câteva zile de relaxare. 

Băile Szecheny din Budapesta, de exemplu, sunt printre cele mai mari și mai vechi din Europa, fiind utilizate în scop balneo-terapeutic încă din 1881. Apele termale ies din inima Pământului cu o temperatură de 74-75 de grade Celsius. Iar pentru variație și mai ales pentru copii puteți încerca și aquapark-ul hotelului Ramada, care este considerat unul dintre cele mai mari parcuri de distracții acvatice din Europa.

Miley Cyrus sosind la „Jimmy Kimmel Live“ pe 1 mai 2018, în Los Angeles, California - Foto: BG017/BAUER-GRIFFIN/GC IMAGES

Una dintre cele mai mari și mai cunoscute destinații de shopping din apropierea României este, însă, Pandorf. Outlet-ul este un adevărat orășel întins pe o suprafață de peste 37.000 de metri pătrați, la circa 30-40 de minute de Viena. 

După aventura prin cele 150 de magazine, puteți da o fugă cu mașina până pe malul lacului Neusiedler, aflat în patrimoniul UNESCO. Și mini-vacanța de shopping poate continua în ritm de vals în capitala Austriei. Kartner Strasse și Mariahilfer Strasse sunt cele mai cunoscute străzi de shopping din Viena. Iar unul dintre cele mai căutate mall-uri este Shopping City Sud, cunoscut și ca „SCS“. 

Dacă încă n-ați mers sau vreți să mai mergeți la mare, la soare, și la Barcelona, pe coasta Spaniei, shopping-ul viral poate fi tratat eficient. La Rocca Village este unul dintre cele mai șic mall-uri din Spania și nu se află decât la 30 de minute de capitala Cataloniei. Pentru ca domnii și copiii să nu se simtă cumva neglijați, le puteți sugera o porție de adrenalină la Port Aventura. Parcul de distracții aflat la circa o sută de kilometri de Barcelona ascunde cel mai mare roller-coaster din Europa, Dragon Khan, care atinge 110km/h și are opt lupinguri uriașe. Iar copiii se pot răcori în Costa Caribe, unul dintre cele mai incitante aquapark-uri.

Fotomodelul Bella Hadid, pe 
28 august 2017, la New York, pentru
 o sesiune de cumpărături - Foto: VMAIL/ STAR MAX/ GC IMAGES


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te