Dubai, o vacanță la soare cu fum din roți

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 08.02.2019 - 02:28
Burj Khalifa

Când spui Dubai, spui arhitectură și tehnologie de ultimă oră, spui shopping, soare și plajă și te gândești la un punct de întâlnire a unor culturi în antiteză, în timp ce aromele condimentelor îți îmbată papilele gustative și olfactive.

SHARE

Dar, când spui Dubai, spui și motorsport. Cea mai bună perioadă pentru o vacanță de neuitat în „emiratul superlativelor“ este între lunile noiembrie și aprilie, în așa zisul sezon rece, când soarele este mai domol, iar serile și nopțile sunt răcorite de adieri de vânt. Acum, în februarie, de exemplu, temperaturile medii gravitează în jurul valorii de 30 de grade Celsius. În aprilie, ajung la 34-36 de grade Celsius. Apoi, până în octombrie, deșertul devine neprimitor, încingându-se la peste 40-42 de grade Celsius.

Prin urmare, vacanța la soare și distracție poate să înceapă. Și ce poate fi mai interesant și mai palpitant pentru un iubitor al cailor putere decât să se regăsească în spatele volanului unui monopost ce sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,1 secunde, sau al unui supercar, precum Ferrari 458 Challenge, ori al unei mașini preparate pentru curse (Clio Cup Race), pe un circuit omologat de Federația Internațională de Automobilism (FIA)? Experiența este unică, iar tarifele sunt accesibile.

Bazarul de condimente

Cu o lungime de 5,39 kilometri, Dubai Autodrome este unul dintre cele mai moderne și mai sigure circuite din lume, fiind omologat FIA pentru mai multe discipline. De exemplu, pe Dubai Autodrome se desfășoară curse din Campionatul Mondial FIA GT, World Series by Renault sau curse de anduranță din cadrul Dunlop 24 Hours. Mai mult, circuitul din Dubai a fost și este ales pentru teste de nume grele din motorsport.

Audi TT Experience este cel mai accesibil program. Pentru 220 euro, preluați frâiele unui Audi TT turbo, cu transmisie automată, cu dublu-ambreiaj, DSG. În primele ture, un instructor vă învață să struniți caii putere și să găsiți trasele ideale. Apoi, încercați să scoateți singuri un timp cât mai bun. La final, instructorul se urcă la volan și vă arată ce poate într-adevăr mașina.

Fântânile dansante de la Dubai Mall

Dacă vreți mai mult, puteți alege să vă jucați cu un Porsche GT4 de 385 cai putere, care ajunge la 100 km/h în 4,2 secunde (470 de euro), sau, de pildă, cu supercar McLaren de 625 de cai putere, care accelerează 0-100 km/h în 3,0 secunde, pentru 570 de euro. Pachetele includ „școală“ pe un Audi TT și patru ture de circuit cu Porsche-ul ori McLaren-ul.

Chiar dacă nu are decât 180 de cai putere, o experiență totală poate fi trăită la volanul unui monopost încălțat cu slick-uri. Pachetul Single Seater  Experience costă 220 euro și oferă 100% adrenalină. Accelerațiile, frânările și forțele laterale trăite într-o astfel de mașină nu pot fi comparate cu nicio senzație dintr-un vehicul de stradă.

Un sejur complet

Dubaiul este considerat o destinație exclusivistă și scumpă, dar nu este chiar așa. Un sejur de șapte nopți la hoteluri de 3-4 stele, cu zbor inclus, poate începe de la 700-800 de euro. Iar porția de adrenalină pe circuit poate fi asezonată din belșug cu fel de fel de activități și experiențe: safari pe dune cu ATV-uri, mașini de teren sau cămile, vânătoare cu șoimi, mini-croaziere pe ocean, eventual, până în Oman, parcuri de distracții, etc.

Circuitul Dubai Autodrome

Apoi, din planul de vacanță nu trebuie să lipsească Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume, Dubai Mall – fântânile cântătoare oferă un spectacol grandios de muzică, lumini și apă, iar în incinta sa se află și cel mai mare acvariu din lume, precum și o grădină zoologică, o plimbare pe Creek, cu o abra sau cu unul dintre vaporașele pe care se poate servi și o cină romantică, Souk-ul, bazarul din Deira, sau Madinat Jumeirah Mall – cu o arhitectură ce amintește de Veneția.

Safari în deșert cu mașini 4x4

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te