Drone de vacanță

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 10.08.2018 - 17:30

Dacă smartphone-urile de ultimă generație reușesc să facă fotografii aproape la fel de bune ca unele aparate foto cu destul de multe pretenții de acum câțiva ani, tehnologia a evoluat și în cazul dronelor.

SHARE

„Mașinăriile zburătoare“, capabile să filmeze și să fotografieze din înaltul cerului, au scăzut în dimensiuni și greutate, putând fi ascunse cu ușurință într-o geantă de voiaj. Iar amintirile surprinse de ele sunt într-adevăr unice, neexistând, de exemplu, poziție mai bună de a vă aminti cum pășeați prin nisipul fin al unei plaje exotice pustii decât de la 15-20 de metri altitudine. 

Parrot Anafi


Producătorul francez se poate lăuda cu una dintre cele mai potrivite drone pentru vacanțe. Parrot Anafi cântărește circa 300 de grame, poate zbura cu o viteză de până la 55 km/h, ceea ce este impresionant pentru un dispozitiv de asemenea dimensiuni, și filmează la rezoluție 4K. De asemenea, drona beneficiază de un sistem de stabilizare destul de performant, putând fi utilizată și când bate vântul. 

DJI Mavic Air

 

Este mică, pliabilă și foarte puternică. DJI Mavic Air dispune de un mecanism de stabilizare pe trei axe, de tip „Gimbal“ și de un senzor CMOS de 12 Megapixeli. Evident, filmează 4K, ca orice dronă care se respectă. Dar poate „trage“ și video-uri în „slow-motion“ cu 120 de cadre pe secundă, la rezoluție de 1.080p. De asemenea, pe lângă panoramele orizontale, verticale și la 180 de grade, Mavic Air poate „lipi“ 25 de fotografii în opt secunde pentru a crea o panoramă sferică de 32 Megapixeli. Din punct de vedere al specificațiilor de zbor, drona are un „range“ de patru kilometri, atinge o viteză maximă de 68 km/h și are o autonomie de 21 de minute.

Hover Camera Passport 

Pentru cei care își doresc un gadget ultra-portabil și ușor (cântărește 242 de grame), care să încapă, de exemplu, într-un buzunar mai mare, Hover Camera Passport este drona ideală. Camera micuță, dar cu tehnologie de recunoaștere facială și a corpului, ce permite urmărirea unui subiect, filmează 4K UHD și face fotografii de 13 Megapixeli. Grație carcasei din fibră de carbon care protejează elicele, drona poate fi folosită în siguranță și în spații închise. 


Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -